Nutritionista lui Jennifer Lopez dezvaluie regulile de aur pentru un metabolism rapid
Felul in care organismul uman proceseaza macronutrientii din hrana consumata difera de la o persoana la alta. Varsta, sexul si mostenirea genetica reprezinta factorii pe care nu ii poti modifica. Pe de alta parte, exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru accelerarea metabolismului, incepand chiar de astazi.
Cele mai eficiente 3 solutii pentru accelerarea metabolismului
Cresterea masei musculare prin exercitii fizice
Un procentaj mare de masa musculara te ajuta sa arzi mai repede caloriile consumate pe parcursul zilei. Cu alte cuvinte, cu cat ai musculatura mai dezvoltata, cu atat rata metabolica va creste, iar tu vei avea un trup mai armonios.
Daca vrei sa iti dezvolti muschii, concentreaza-te mai putin pe cardio (alergat pe banda, mers pe bicicleta) si mai mult pe exercitii cu greutati.
5 pozitii de yoga care stimuleaza metabolismul sa arda mai multe grasimi
Contrar anumitor opinii, ganterele si bara cu discuri nu te fac masculina. Corpul unei femei nu poate creste la fel de mult in masa musculara precum cel al unui barbat, iar obtinerea unui corp extrem de definit este posibila doar cu foarte multa munca si o alimentatie stricta.
Asadar, lucreaza-ti muschii prin exercitii cu greutati, precum genuflexiunile, fandarile si indreptarile cu bara. Nu numai ca metabolismul tau va functiona mai bine, dar vei obtine si un corp fit, cu forme armonioase.
Consuma mai multe proteine si adopta dieta intermitenta
Un consum adecvat de proteine te poate ajuta in accelerarea metabolismului. Corpul tau are nevoie de mai multa energie pentru a procesa proteina decat in cazul carbohidratilor si grasimilor, asadar asigura-te ca mananci alimente bogate in nutrienti.
Top 7 alimente care accelereaza metabolismul
Include in meniul tau zilnic surse sanatoase de proteine, precum fasolea, lintea, nautul si, daca nu esti vegetariana, poti manca si peste sau carne slaba. Metabolismul tau va lucra mai bine, iar tu vei obtine mai usor senzatia de satietate, evitand astfel gustarile nesanatoase care ingrasa.
De asemenea, postul intermintent (intermittent fasting) poate fi si el util. Acesta presupune sa nu iei micul dejun si sa ii lasi corpului suficient timp pentru a-si desfasura procesele naturale. „Cand tii diete stricte, pierzi atat grasime, cat si muschi; postul intermitent te ajuta sa mentii masa musculara la un nivel ridicat”, spune dr. Alexandra Sowa.
Odihneste-te suficient si streseaza-te mai putin
Specialistii spun ca ai nevoie, in medie, de 7-8 ore de somn in fiecare noapte. In caz contrar, un organism obosit va influenta nivelul hormonal din corp si ritmul de ardere a caloriilor. Rezultatul este un metabolism lent si o stare de spirit letargica permanenta. Alaturi de oboseala, stresul ridica nivelul de cortizol, iar asta se traduce prin incetinirea metabolismului.
Asadar, chiar daca metabolismul incetineste odata cu varsta, poti adopta solutii simple, dar eficiente, pentru a-ti mentine arderile rapide.