Chiar exista un fruct care sa te ajute pe termen lung sa arati mai tanara, sa te simti bine si sa traiesti mai mult? Oamenii de stiinta spun ca strugurii au aceste calitati incredibile, informatie regasita intr-un studiu publicat recent in jurnalul Foods.
Oamenii de stiinta spun ca aproximativ 300 de grame de struguri adaugate zilnic in dieta oamenilor care consumau de asemenea alimente bogate in grasimi au redus problemele legate de ficat gras si au crescut numarul genelor antioxidante, responsabile cu speranta de viata. Cercetatorii au mai estimat ca un om care consuma cu regularitate struguri ar putea trai cu pana la cinci ani mai mult decat cineva care nu introduce acest fruct in dieta.
Avem mare nevoie de antioxidanti
„Ceea ce ma incanta cel mai mult la aceasta cercetare este studierea mai aprofundata a antioxidantilor si a rolului lor in managementul si prevenirea bolilor in general. Acest lucru ne va oferi si mai multe motive pentru a ne concentra pe o varietate mai mare de alimente in dieta noastra”, spune Laura McDermott, un nutritionist certificat.
13 trucuri care ma ajuta sa slabesc
In ceea ce priveste motivul pentru care strugurii sunt atat de sanatosi, McDermott observa ca „nivelul lor ridicat de antioxidanti are un semnificativ efect antiinflamator”. Intr-adevar, accentueaza McDermott, „strugurii contin o mare varietate de antioxidanti, inclusiv resveratrol, catechine, quercetina si antocianine”. Desi recunoaste ca „aceste denumiri s-ar putea sa nu insemne mai nimic pentru majoritatea oamenilor, concluzia este ca strugurii au multi antioxidanti, care, in combinatie cu o dieta echilibrata, vor ajuta la combaterea radicalilor liberi, la scaderea stresului oxidativ si la scaderea inflamatiei din corp”.
McDermott adauga ca „strugurii mai contin fitonutrienti, care au, de asemenea, proprietati antiinflamatorii si antioxidante, ceea ce protejeaza integritatea celulelor si a ADN-ului – importante in prevenirea bolilor grave, precum cancerul”.
Asadar, nu uita sa-ti iei zilnic portia de struguri. Toti sunt sanatosi, insa cei inchisi la culoare au un nivel mai mare de antioxidanti. Ii poti combina cu branzeturi, cu salate sau ii poti consuma ca gustare, in loc de dulciuri – vei arata mai bine si, pe termen lung, te vei simti mai bine.
Foto: depositphotos.com