Acest tip de ulei imbunatateste memoria si reduce inflamatia

1
De Cristina Tudor
25 nov. 2020

Nucile se afla pe lista „superalimentelor”, acele alimente care au numeroase beneficii pentru sanatate.

Afla totul despre uleiul de nuca – administrare si beneficii.

Uleiul de nuca este atat un supliment alimentar, cat si un ingredient foarte util in bucatarie. Poate fi adaugat in salate, in prajituri si mancaruri gatite. Este obtinut prin presarea miezului de nuca.

Alege intotdeauna ulei de nuca presat la race, nerafinat, care isi pastreaza toate beneficiile pentru sanatate, spre deosebire de varianta rafinata. Pastreaza uleiul de nuca la frigider si consuma-l in maximum o luna sau in functie de perioada inscrisa pe ambalaj. Uleiul de nuca devine amar atunci cand este expus la temperaturi ridicate, de aceea ar trebui sa-l folosesti in salate, in prajituri ca inlocuitor de unt si il poti adauga in mancarea gatita la final, dupa ce ai oprit focul.

Ulei de nuca: administrare si beneficii
Este o sursa importanta de acizi grasi omega 3

Uleiul de nuca este bogat in acizi grasi esentiali omega 3. Acizii omega 3 cresc nivelul colesterolului „bun” numit HDL si scad nivelul colesterolului „rau” numit LDL. In acest fel previn afectiunile cardiovasculare si scad riscul depunerilor de placa de pe interiorul vaselor de sange. Aceste grasimi benefice continute de uleiul de nuca sustin in acelasi timp sanatatea si frumusetea pielii si a parului.

Imbunatateste memoria si capacitatea de invatare

Acizii omega 3 au un rol important si in mentinerea sanatatii creierului. Grasimile omega 3 sunt componente vitale ale membranei exterioare a celulelor creierului, care fac posibila transmiterea impulsurilor nervoase necesare pentru toate functiile creierului. Celulele creierului au nevoie constant de o sursa proaspata de omega 3 pentru a functiona adecvat, iar uleiul de nuca este o sursa excelenta.

Iti ofera vitamine, minerale si antioxidanti

Uleiul de nuca este o sursa buna de seleniu, magneziu, fosfor, zinc, vitamina E, niacina si vitaminele B1, B2 si B3. Este bogat si in antioxidanti, in special in acid elagic, care combate efectele radicalilor liberi ce accelereaza imbatranirea si duc la aparitia multor afectiuni.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Pixabay.com.