Metabolismul tau va functiona mai bine daca te hranesti cu alimente care il pun in miscare. In acest fel, arzi mai rapid caloriile si ramai in forma.
Dr. Erik Natkin recomanda introducerea acestor fructe intr-un smoothie delicios, astfel incat sa le consumi zilnic.
Guava
Dr. Natkin subliniaza ca este „o sursa excelenta de vitamina C, care ajuta la stimularea metabolismului si este bogata in fibre pentru un sistem digestiv lin”.
In plus, spune el, „adauga un gust unic la smoothie-uri”. In plus, guava este bogata in fibre, care da senzatia de satietate si sustine sanatatea digestiva.
In Romania, se gaseste mai greu acest fruct. Daca nu ai de unde sa il cumperi, poti opta pentru suc natural de guava sau pudra de guava, care se pot comanda online. Le adaugi in smoothie, alaturi de fructele tale preferate.
Papaya
Papaya este renumita pentru enzima sa specifica, numita papaina, despre care Dr. Natkin spune ca „ajuta la digestia proteinelor, cruciala pentru repararea si cresterea musculara, stimuland astfel metabolismul”. Dulceata sa naturala imbunatateste aroma smoothie-urilor, oferind in acelasi timp antioxidanti suplimentari.
Amesteca pulpa de papaya cu alte fructe sau cu iaurt pentru a crea un smoothie nutritiv si delicios.
Verdeturi cu frunze inchise la culoare
Kale, spanacul sau patrunjelul sunt bogate in nutrienti si antioxidanti, iar consumul lor poate contribui la stimularea metabolismului.
Adaugate in smoothie, acestea nu vor avea un gust neplacut si vor fi usor de asimilat de catre organism.
Ulei de cocos
Grasimile sanatoase pe care le contine contribuie la cresterea metabolismului si la arderea grasimilor.
Uleiul de cocos este bogat in grasimi saturate sanatoase, in special in acizi grasi cu catena medie (AGCM), cum ar fi acidul lauric. Aceste grasimi sunt metabolizate diferit in comparatie cu alte tipuri de grasimi si sunt folosite rapid ca sursa de energie.
3 metode simple de a pune metabolismul in miscare si a elimina balonarea
Ceai verde
Poti folosi ceai verde racit in loc de apa pentru lichidul din smoothie. Ceaiul verde contine antioxidanti si substante care au fost asociate cu arderea grasimilor si stimularea metabolismului.
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti, cum ar fi polifenolii si catechinele, care ajuta la combaterea radicalilor liberi si protejeaza celulele impotriva deteriorarii. Continutul de cafeina si catechinele din ceaiul verde au fost asociate cu stimularea metabolismului si cu arderea grasimilor.
Foto: Instagram/Chloe Lecareux