Suna aproape incredibil, dar exista unele preparate care, odata mancate, stimuleaza metabolismul, declanseaza hormonii care elibereaza grasimile si chiar elimina toxinele care te impiedica sa scapi de kilogramele nedorite. Evident ca acestea nu sunt niste potiuni miraculoase, dar, cu ajutorul unei diete sanatoase, vei vedea ca lucrurile vor merge in directia dorita de tine.
10 schimbari de alimentatie care te ajuta sa slabesti rapid
Stridiile
Daca te abtii sa le consumi alaturi de un pahar cu sampanie, afla ca stridiile se pot dovedi un preparat destul de prietenos cu silueta ta. Ele sunt o sursa excelenta de zinc, element care ajuta la reducerea considerabila a apetitului si a poftelor induse de hormoni. Daca mai afli ca o portie de sase stridii contine doar 50 de calorii, poate iei in calcul serios sa consumi mai des acest preparat. Pontul nutritionistilor? Mananca-le cu lamaie.
Scortisoara
Nu te bucura si nu te infige rapid intr-o felie de placinta sau o gogoasa cu scortisoara. Vorbim aici doar de condimentul frumos mirositor, nu de preparatele ce il contin. Scortisoara ajuta glucoza sa patrunda mai rapid in celule, ceea ce inseamna ca organismul tau consuma mai putina insulina (hormonul de stocare a grasimilor). Cea mai buna varianta de a manca scortisoara este sa adaugi putin din acest condiment in cafeaua de dimineata sau peste fiertura de ovaz pe care o mananci la micul dejun.
Avocado
Mancat pe paine, simplu sau in alte combinatii, avocado este intotdeauna delicios. Si mai este si foarte sanatos. Pe langa continutul de grasimi monosaturate sanatoase pentru inima, fructele de avocado reprezinta o sursa excelenta de fibre (11, pana la 17 grame fiecare). Datorita acestui lucru, senzatia de satietatea se va mentine mai mult timp si nu vei simti nevoia sa mai mananci ceva la scurt timp dupa masa. Totusi, in ciuda numeroaselor avantaje ale consumului de avocado, nutritionistii recomanda sa nu mananci mai mult de o jumatate de cana de fruct pasat pe zi.
Parmigiano-Reggiano
Nu este nicio greseala si da, ai citit corect. Branzeturile, in general, sunt bune pentru tine si silueta ta. E adevarat ca sunt excelente cele slabe, cu continut mai redus de grasime, dar se pare ca Parmigiano-Reggiano este la fel de benefic pentru silueta ta. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din Wisconsin. Acestia au descoperit ca acest tip de branza activeaza hormonul din corpul nostru responsabil cu arderea grasimilor. Plus ca, datorita proteinelor de calitate pe care le contine, vei avea senzatia de satietate mult mai multa vreme decat dupa ce ai mancat altceva.
Cartofii fierti si raciti
Singurul aliment mai surprinzator decat branza pe aceasta lista ar putea fi… cartoful. Oamenii de stiinta cu competente in domeniu spun ca un cartof fiert si apoi racit devine mai sanatos si mai… dietetic, pentru ca racirea transforma amidonul digerabil, existent in cartof, in amidon rezistent printr-un proces numit retrogradare. Amidonul rezistent contribuie la imbunatatirea stabilizarii insulinei si imbunatateste satietatea – doi factori importanti in arderea grasimilor. Principalul motiv pentru care functioneaza amidonul rezistent este acela ca are rol asemanator cu cel al fibrelor solubile, fermentabile. Trece nedigerat prin stomac si intestinul subtire, ajungand in colon unde hraneste bacteriile prietenoase din intestin.
Foto: Instagram/Dr. Mona Vand