Viata noastra s-a schimbat dramatic de cand pandemia de COVID-19 ne-a obligat sa stam mai mult in casa. A fost un an greu incarcat de sentimente si emotii puternice, care, nebagate in seama se pot transforma usor in anxietate, izolare sau depresie. Aceste emotii pot declansa obiceiuri alimentare proaste, iar asta se stie de cand lumea.
Recunoaste cinstit: cat de aiurea mancai in timpul starii de urgenta? Tuturor ni s-a intamplat si am avut nevoie de ceva timp pana sa ne dam seama ca am lasat emotiile sa puna stapanire pe programul nostru alimentar.
Specialistii sunt de parere ca noi ne hranim din doua surse: alimentele primare si alimentele secundare.
Alimentele primare ar putea include relatiile noastre, activitatea fizica, cariera, spiritualitatea sau creativitatea, in timp ce alimentele secundare sunt alimentele pe care alegem sa le consumam. Timpul pe care il petrecem acasa creeaza o oportunitate de a intra in contact cu multe aspecte importante ale nutritiei, inclusiv alegerile noastre alimentare, modul in care anumite alimente ne afecteaza corpul si cantitatea de alimente pe care le consumam.
Dupa un an de pandemie, acum putem alege sa iesim si la restaurant, insa, probabil, tot gatitul acasa va fi de baza.
Asa cum am mai spus, a fost un an care ne-a consumat din toate punctele de vedere, motiv pentru care, daca nu am facut-o deja, trebuie sa incepem sa ne gandim la cum ne putem schimba prioritatile, care sunt acele alimente de care organismul nostru are nevoie dupa un an de pandemie si ce putem face pentru a ne asigura un stil de viata sanatos.
Pericolul COVID nu a trecut inca, chiar daca numarul de cazuri este in scadere si, extrem de important este sa fim in continuare constienti ca o nutritie adecvata ne ajuta sa facem mai usor fata bolii sau chiar ne ofera imunitate in fata altor infectii.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Shutterstock.com.