5 alimente proaspete care rezista in frigider pana la doua saptamani

1
De Irina Constantin
25 iun. 2020

In ultima vreme, facem cumparaturi mai rar, iar atunci cand mergem la supermarket, cumparam mancare pentru intreaga saptamana sau chiar mai mult.

Pentru ca vizitele la magazin in contextul pandemiei sunt mai rare, avem tendinta de a investi in produse care rezista cat mai mult in dulap, in camara sau in frigider. Acest lucru se traduce prin mai putine alimente proaspete, caci acestea sunt, de regula, cele mai usor perisabile.

12 alimente pe care le-ai consumat gresit toata viata – rosiile se numara printre ele

Totusi, pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, ai nevoie de fructe, legume si frunze fresh, pe care sa le integrezi in fiecare masa a zilei. Iata ce alimente rezistente si proaspete poti cumpara data viitoare cand mergi la supermarket!

Top 5 alimente rezistente si proaspete: Le poti tine in frigider timp de doua saptamani!

1. Morcovii

Minunatii si coloratii morcovi sunt o sursa excelenta de vitamina A si betacaroten. Acestia pot fi folositi in tot felul de retete gustoase, de la tocanite si preparate la cuptor, pana la supe creme pline de nutrienti.

Daca iti plac morcovii, avem vesti bune: acestia rezista in frigider foarte bine, intr-o punga de plastic. Daca observi ca incep sa devina usor moi, transforma-i rapid intr-o supa delicioasa!

2. Citricele

Portocalele, lamaile, grapefruitul si lime-ul fac parte din seria de alimente rezistente. Le poti pastra in compartimentul special pentru fructe sau chiar pe usa frigiderului, la indemana cand ai pofta de un suc fresh sau vrei sa aduci o savoare deosebita unui preparat culinar.

18 alimente care combat balonarea si te ajuta sa ai un abdomen plat

3. Varza

In vreme ce frunzele proaspete de baby spanac, valeriana sau rucola rezista maximum 4-5 zile in frigider, varza se poate pastra in stare perfecta pana la doua saptamani.

Astfel, cand ai pofta de o salata proaspata si gustoasa, nu trebuie decat sa toci cateva frunze, sa adaugi zeama de lamaie, ulei si putin marar proaspat deasupra. Vei obtine o salata crocanta, proaspata si savuroasa!

4. Sfecla

Sfecla este si ea un aliment de baza, pe care il ai oricand pregatit pentru o supa, o salata sau o garnitura colorata. Daca ii tai partea verde si o pastrezi intr-o punga de plastic, sfecla rezista in frigider aproximativ 14 zile.

De ce alimentele congelate pot fi mai sanatoase si mai pline de nutrienti decat cele proaspete

5. Ouale

Omleta, oua ochiuri, oua posate. Clatite, aluaturi, compozitii. Ouale sunt de baza, orice ai dori sa gatesti: mic dejun, pranz sau cina. Ai la dispozitie zeci de retete rapide si delicioase.

Cumpara-le in varianta ecologica, doar de la gaini crescute la sol, in aer liber. Pastreaza-le in frigider si te poti bucura de ele pana la o luna, in functie de data inscriptionata pe ambalaj.

Foto: Unsplash.com.