Doza zilnica de care un adult are nevoie este de 400 de micrograme de acid folic pentru a-si asigura energia necesara, forta musculara si concentrarea, sustine Erin Palinsky-Wade, medic si autoare a cartii „Belly Fat Diet For Dummies”. Poate acesta este si motivul pentru care majoritatea femeilor, atunci cand raman insarcinate, apeleaza la suplimente cu acid folic. Insa, este important de stiut ca sunt multe alimente bogate in acid folic, iar primele 10 dintre ele sunt extrem de sanatoase, mai ales daca sunt introduse in dieta zilnica.
Iata un top al celor mai bogate 10 alimente in acid folic, dar si cateva sfaturi utile pentru a le introduce in dieta zilnica:
Fasolea
Boabele de fasole, in special fasolea neagra, contin cea mai mare cantitate de acid folic dintre toate leguminoasele. Mai putin de 100 de grame de fasole, furnizeaza organismului 105 micrograme de acid folic. Indiferent daca alegi sa o folosesti din conserva sau sa o fierbi acasa, fasolea este la fel de buna. O idee buna de consum? Taco, bineinteles, dar nici traditionala fasole batuta sau iahnia nu sunt de lepadat.
Broccoli
Un element important pe multe farfurii, 50 de grame de broccoli iti aduce un aport de aproximativ 55 de micrograme de acid folic, dar si fibre, potasiu si multa vitamina C. Specialistii recomanda gatirea la abur a acestei legume, mai degraba decat fierberea lui deoarece acidul folic este o vitamina solubila in apa si astfel se poate pierde. Cum il poti consuma? Oricum, dar pentru inceput nu strica sa-l pui in supa de legume.
Citeste continuarea pe Life.ro.
Foto: Unsplash.com.