Organismul tau este una dintre cele mai complexe masinarii, iar pentru a functiona la capacitate maxima, are nevoie de combustibilul potrivit.
Unii privesc mancarea ca pe o solutie de potolire a foamei. Insa rolul hranei este mult mai nobil decat simpla actiune de umplere a stomacului.
Psihiatrul Drew Ramset, profesor doctor la Universitatea Columbia explica rolul alimentatiei in tulburarile psihice.
El a spus: ”Probabil ca felul in care mancam este cea mai puternica solutie de interventie pe care o avem”, potrivit psychologytoday.com.
Privim mancarea ca pe ceva ce ne influenteaza fizicul, rareori ne gandim la impactul ei asupra creierului. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe persoane ajung la depresie si anxietate ca rezultat al carentelor nutritionale.
Va prezentam 8 dintre cele mai cunoscute carente ce pot cauza depresie si anxietate
Vitaminele din complexul B
Complexul de B-uri este format din 9 vitamine care se completeaza una pe cealalta pentru a furniza organismului energie, insanatosire celulara si pentru a diminua stresul.
Este cunoscut faptul ca o carenta de B-uri este stans legata de fluctuatiile de dispozitie, inclusiv de depresie. Vitaminele B le luam din legumele verzi, din fructe oleaginoase ca nucile, migdalele, fisticul, caju, din seminte si sfecla rosie.
Acidul folic (Vitamina B9)
A fost identificata legatura clara dintre carenta de acid folic si aparitia depresiei. Desi joaca un rol important in organism, ajuta la formarea celulelor rosii, carenta de acid folic a fost legata si de riscul sporit de aparitie a tulburarii depresive.
Carenta de acid folic poate provoca si o proasta asimilare de catre organism a antidepresivelor.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.