O alimentatie saraca in grasimi si bogata in vitamine si nutrienti, o hidratare corespunzatoare si odihna reprezinta cei mai usori pasi spre o memorie de fier. Cateva activitati spotive intregesc tabloul pentru o activitate cerebrala fara prea mari probleme.
Alimentatia este un element cheie in prevenirea tulburarilor de memorie. Chimicalele din creier pot fi influentate de ceea ce mancam, iar alimentatia poate conduce la schimbari in gandire si comportament.
“Nu exista o alimentatie specifica menita sa tina la distanta probleme de memorie, insa trebuie sa mentineti un stil de viata sanatos per total, care sa inceapa cel tarziu in perioada adultului tanar (la varsta de 20 de ani), si sa se mentina toata viata”, recomanda prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
Specialistii recomanda sa nu sariti peste micul dejun, ci sa consumati alimente usor digerabile (paste, cereale integrale, linte, taitei, orez). Aceste produse au un indice glicemic mic, ceea ce inseamna ca mentin nivelul zaharului din sange stabil.
Uleiul de peste trebuie sa faca si el parte din alimentatie, datorita continutului de acizi grasi care stimuleaza activitatea cerebrala.
Cauza nebanuita a pierderilor de memorie
Deshidratarea organismului poate duce si ea la confuzie si tulburari ale memoriei…
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com