Ce se intampla cu corpul tau daca nu mai mananci paine?

1
De Cristina Tudor
29 apr. 2020

S-au facut numeroase studii care atesta faptul ca graul modern are legatura cu cresterea in greutate si cu acumularea de grasime in cele mai nepotrivite locuri din corp, provocand efecte dintre cele mai nocive asupra starii de sanatate, cum ar fi diabetul, dezechilibre neurologice precum boala celiaca, artrita reumatoida si dementa.

„Noi nu mai consumam paine ca odinioara, pana si painea neagra este facuta cu cacao. Puteti spune ca alegeti paine cu cereale, dar problema este ca nu se mai gaseste faina integrala”, sustine medicul Cristina Popescu.

Iata ce se intampla daca decizi sa nu mai mananci paine:

Daca nu mai mananci paine, slabesti

Sub orice forma, din orice tip de faina, fie alba sau integrala, consumul de paine adauga calorii goale, fara beneficii evidente in hranirea organismului.

Ai mai multa energie

Carbohidratii rafinati cresc brusc nivelul zaharului din sange, insa apoi acesta scade la fel de rapid. Acest rollercoaster activeaza dependenta in anumite zone ale creierului si astfel apare starea de oboseala.

Daca nu mai mananci paine, ai o digestie mai buna

Graul contine lectine, mecanisme de autoaparare ale plantei impotriva daunatorilor, care impiedica digestia completa si produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.

Scazi riscul aparitiei unor boli

In functie de tipul de paine la care renunti, pot creste considerabil anumite riscuri. Studiile arata ca un consum ridicat de paine alba poate conduce la declansarea problemelor la inima si chiar a diabetului de tip 2.

Alege painea integrala

Parerile nutritionistilor sunt impartite, insa cand vine vorba de acest subiect. Medicul Diana Artene afirma ca mananca paine pentru ca este nutritionist de mult si pentru ca stie neurofiziologie chiar dinainte sa faca Masterul in Stiintele Nutritiei. „Ideea este extrem de simpla: cu cat iti refuzi mai tare un aliment care iti place cu adevarat de cand te stii, cu atat pierzi mai tare controlul asupra mancatului alimentului respectiv.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.