Cu ajutorul unui scanner de monitorizare a activitatii cerebrale, acestia au descoperit ca, in timpul unui climaxului, activitatea cerebrala se modifica in functie de zona erogena atinsa.
S-a descoperit ca pana la 30 de zone diferite se activeaza in timpul actului intim, printre acestea fiind si cele responsabile pentru emotii, simt tactil, bucurie, satisfactie si memorie.
De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca excitarea amorteste sistemul nervos al femeilor in asa masura incat ele nu mai simt durerea, aceasta fiind compensata de placere.
Contact intim, efecte asupra crierului
Concluziile cercetatorilor despre efectul pe care actul intim il are asupra creierului uman
Hormonul imbratisarii
Hormonul principal eliberat in timpul sexului este “hormonul imbratisarii”. “Acesta te face sa lasi garda jos si sa ai mai multa incredere in partener”, spune medicul Arun Ghosh, specialist in sanatatea intima.
Din motive necunoscute, femeile tind sa elibereze acesti hormoni intr-o cantitate mai mare decat barbatii, de aceea ele se ataseaza emotional mult mai repede.
Barbatii, in schimb, in loc sa primeasca o doza din hormonul imbratisarii, primesc o doza de placere.
Hormonul eliberat de acestia este dopamina, hormonul placerii, motiv pentru care numarul barbatilor dependenti de relatii intime este mai mare decat cel al femeilor.
Previne dementa
Numarul de neuroni scade odata cu inaintarea in varsta, iar pana la 35 de ani pierdem 7.000 de neuroni pe zi. Vestea buna este ca o viata sexuala sanatoasa poate ajuta la regenerarea acestor celule.
Studiile arata ca oameni in varsta activi pe plan intim sunt mai sanatosi pe plan mintal decat cei care nu au o viata intima activa.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.