Pentru a nu-si pierde calitatile, trebuie consumat nefiert, iar spre deosebire de laptele de vaca, poate fi pastrat la rece chiar si o luna.
Laptele de magarita se dovedeste a fi o alternativa viabila pentru bebelusii si copiii care sufera de alergie la laptele de vaca. Medicul Giovanna Monti, pediatru si seful Departamentului de Alergii de la Spitalul Turin’s St. Anna, studieaza efectele laptelui de magarita asupra bebelusilor din 2004. „Am folosit laptele mai mult pentru copiii care sunt alergici la anumite proteine din laptele de vaca, proteine care se gasesc si in laptele praf. Cel de magarita este foarte apropiat de cel uman”, a explicat medicul pentru bbc.co.uk.
Previne problemele digestive si contine omega 3 si 6
Medicii sustin ca acest tip de lapte are un nivel ridicat de omega 3 si 6, nutrienti care se gasesc si in uleiul de peste, si poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol. In plus, laptele de magarita este extrem de bogat in calciu (ceea ce este foarte important pentru copiii mici) si contine o enzima numita Lysozeme, care poate proteja copiii de infectiile gastrointestinale.
Dr. Madalina Indrie, medic Specialist Diabet, Nutritie si Obezitate: „Are o biodisponibilitate a lipidelor mai buna, proteinele sunt in cantitate mai mica. Acest lucru da o toleranta ridicata, ce se traduce printr-o cantitate mai mare de acizi grasi Omega 3 si raportul da proprietati antiinflamatoare a laptelui.”
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.