Cele 10 alimente care previn accidentele vasculare cerebrale si atacurile de cord

1
De Cristina Tudor
1 apr. 2024

Bolile cardiovasculare au o incidenta din ce in ce mai crescuta in randul populatiei din Romania.

Hipertensiunea arteriala sau ucigasul tacut, colesterolul cu cifre care depasesc toate limitele de siguranta, accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord – iata doar cateva dintre problemele care s-ar putea preveni printr-o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos.

Am facut o lista cu alimente pe care sa le introduci in dieta si care vor contribui la reducerea depunerilor de grasimi pe artere, la scaderea tensiunii arteriale si la reducerea inflamatiei, principalii factori care contribuie la bolile cardiovasculare.

1. Avocado

Avocado este unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatatea cardiovasculara. Contine o concentratie mare de acizi grasi mononesaturati si un compus numit beta-sitosterol, care scade colesterolul LDL, in timp ce creste colesterolul bun, HDL. Este bogat in acid folic, vitamina B6 si potasiu, care te protejarea impotriva accidentelor vasculare cerebrale si contribuie la controlul tensiunii arteriale.

2. Scortisoara

Scortisoara este un alt aliment minune pentru sistemul cardiovascular. Aproximativ o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi poate reduce colesterolul rau (LDL) cu 18%, in acelasi timp eliminand si prevenind acumularea placii de aterom. Scortisoara previne eliberarea acidului arahidonic, un acid gras inflamator, din membranele trombocitelor din sange, deci, opreste ingrosarea sangelui si previne cresterea tensiunii arteriale. Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: depositphotos.com