Iata care sunt principalele modificari din organism care apar dupa 40 de ani:
Metabolism: incetineste cu 2% la fiecare 10 ani;
Muschi: masa musculara scade cu 2,7-3,2 kilograme fata de acum 10 ani;
Oase: masa osoasa este mai redusa cu 1% fata de atunci cand aveai 30 de ani;
Libido: poate fi afectat de stres si de schimbarile hormonale din organism;
Stresul este mai ridicat la femeile de 40 de ani, care isi fac griji legate de cariera, de copii, de sanatatea parintilor, de propria sanatate sau de situatia financiara;
Depresia este mai frecventa in randul femeilor trecute de 40 de ani, dar riscul ei scade dupa 50.
Exista, insa, mai multe strategii prin care putem preveni ca aceste schimbari prin care trece corpul nostru sa se transforme in probleme:
Mananca zilnic micul-dejun
Nutritionistii sunt de acord atunci cand vine vorba despre importanta micului dejun intr-o alimentatie sanatoasa. Prima masa a zilei este esentiala daca nu vrei sa acumulezi kilograme in plus si iti doresti sa iti mentii metabolismul la cote inalte. Un studiu a aratat ca femeile care mananca zilnic micul-dejun slabesc mai usor si mai mult, in decursul unui an, cat timp au o alimentatie saraca in carbohidrati si grasimi. Un mic-dejun corect te poate ajuta sa previi si pofta de dulciuri si sa mananci mai putin in restul zilei, mentinandu-ti in acelasi timp un metabolism sanatos.
Fa-ti un set complet de analize si investigatii
Nu face compromisuri cand vine vorba despre sanatatea ta si fa-ti un obicei din a merge la controalele medicale de rutina. Orice problema de sanatate descoperita la timp este mult mai usor si rapid de tratat, iar riscul ca ea sa se agraveze este mult mai redus. Printre investigatiile medicale obligatorii dupa 40 de ani nu se numara doar analizele de sange, ci si o ecografie transvaginala pentru depistarea timpurie a posibilelor cheaguri sau chisturi, dar si pentru a evalua starea generala de sanatate a aparatului reproducator. Citeste continuarea pe divahair.ro.
Foto: Freepik.com