Cele trei ingrediente mediteraneene pe care sa le adaugi in salatele de vara

1
De Denisa Toma
4 iun. 2021

Cand vine vorba despre asocierile alimentare, exista o multime de ghiduri pe care le poti urma.

Poti sa asociezi diferite alimente din perspectiva culinara sau nutritionala. Dar exista o metoda de a simplifica lucrurile atunci cand simti ca regulile sunt prea complicate.

Ce creste impreuna poate fi consumat impreuna”, spune medicul nutritionist Maggie Moon pentru mindbodygreen.com. „Are logica faptul ca traditiile culinare se dezvolta in jurul unor ingrediente comune care cresc in anumite regiuni geografice. De asemenea, exista si beneficii nutritionale ale acestei practici„, adauga nutritionistul.

De exemplu, rosiile, castravetii si ceapa sunt ingredientele de baza din salata traditionala de vara pe care o consumam cel mai des. Sunt legume pe care le gasim adesea in culturile din tara noastra si multe alte zone. La fel precum aceste trei ingrediente se potrivesc perfect, exista si alte asocieri care au un gust delicios si ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

4 trucuri inspirate de Halle Berry ca sa-ti creezi o rutina de sport care sa-ti placa

Cele trei ingrediente mediteraneene care pot completa perfect orice preparat

Exista foarte multe exemple de astfel de asocieri in gastronomiile din intreaga lume, dar acum vom vorbi despre o combinatie de ingrediente mediteraneene care pot completa perfect orice salata de vara. Este vorba despre rodii, mandarine si fistic.

Imi place ca ofera arome si texturi contrastante si in acelasi timp complementare. De la arome de nuci si pana la gustul dulce si proaspat, sau textura crocanta si zemoasa„, spune Moon.

Aceasta varietate de texturi si arome este excelenta pentru preparate simple asa cum sunt salatele, dar este o varianta foarte buna si ca topping pentru iaurt, legume la gratar sau chiar desert.

In afara de gustul desavarsit, aceasta combinatie de ingrediente ofera si multe beneficii nutritive.

Beneficiile uimitoare ale consumului de pepene rosu

Merg foarte bine impreuna si pentru ca ofera varietate. Este important sa includem o varietate cat mai mare de vegetale in dieta noastra de-a lungul zilei pentru ca alimentele diferite ofera nutrienti diferiti. O dieta echilibrata si variata ii ofera organismului tot ce are nevoie”, spune specialista.

In cazul acestui grup format din trei alimente, fisticul este o sursa de proteine, rodiile iti ofera antioxidanti, iar mandarinele asigura aportul de vitamina C.

Cum sa incluzi aceste trei ingrediente mediteraneene in dieta ta

Aceste ingrediente cresc impreuna in zona mediteraneana si in zone cu climat similar. Rodiile si fisticul sunt originare din Orientul Mijlociu, unde au fost folosite cu mult inainte de a fi incluse in dieta mediteraneana. Cauta idei de preparate in bucatariile traditionale din aceste zone si vei gasi numeroase retete sanatoase care includ rodiile, fisticul si mandarinele.

Foto: Unsplash.com.