Sumac este un condiment cu gust acrisor foarte folosit in special in bucataria turceasca. Sumacul se foloseste pentru a da gust salatelor de cruditati dar si pentru a condimenta preparatele din carne.
Ce este sumacul. Aceasta mirodenie de culoare rosie-purpurie este foarte populara in Turcia si Iran si este presarata peste orez, ceapa proaspat tocata sau ca ingredient in doner kebap, o indragita specialitate culinara turceasca.
Sumacul are un gust acid, acrisor, o aroma intepatoare si de lamaie, usor iute. Arborele decorativ originar din Orientul Mijlociu mai este cunoscut si ca otetar mirositor. Fructele sale de culoare rosie se comercializeaza uscate sau macinate si au gust acrisor.
Este cultivat in zona Mediteranei, in Sicilia, Turcia, Grecia.
Sumacul este un condiment utilizat in preparatele traditionale din bucataria din Turcia, Liban, Siria, Grecia sau Iran.
Sumac, condimentul acrisor cu proprietati miraculoase. Ce este si cum se foloseste
Sumacul este folosit in preparate culinare, dar si ca medicament. Este un remediu natural cu proprietati miraculoase:
– este bogat in vitamina C
– sursa de antioxidanti
– are proprietati antimicrobiene si antiinflamatoare
– trateaza gripa, raceala, bronsita
– previne bolile cardiovasculare
– lupta impotriva bolilor precum cancer, artrita, Alzheimer, cataracta
– reduce febra
– regleaza tranzitul intestinal
– previne hiperglicemia
– lupta impotriva obezitatii
Cum se foloseste sumacul
Sumac, un condiment cu gust proaspat si acrisor care poate inlocui lamaia sau otetul. Se foloseste pentru a da gust carnii de pui, peste, la fructe de mare, miel, in combinatie cu ceapa cruda, diverse seminte precum mugurii de pin sau cu iaurt.
Este un ingredient utilizat pentru a da o aroma deosebita salatelor de cruditati, preparatelor din carne, la orez sau diverse tocanite.
Citeste continuarea pe wowbiz.ro
Foto: Getty Images