Detoxifierea organelor abdominale se impune, odata cu aparitia grasimii abdominale. Cum realizam detoxifierea tesuturilor si organelor abdominale?
In nicio parte a corpului nostru depozitul de grasime nu este atat de periculos pentru sanatate ca in zona abdomenului. Grasimea de pe abdomen poate fi un semnal ca tocmai se instaleaza o boala grava: o deficienta cardiaca, un diabet de tip 2 sau un accident vasular cerebral.
De aceea, unii medici, odata cu verificarea greutatii, recomanda si masurarea circumferintei abdomenului cu ajutorul unei benzi gradate, de tipul celor folosite la croitorie. Odata tras semnalul de alarma, vine de la sine recomandarea unel diete de detoxifiere, avand ca tinta tocmai inlaturarea acestui strat adipos si, mai ales, a consecintelor sale.
E simplu, ieftin si fara renuntari dramatice: Incercati doar sa inlocuiti anumite ingrediente culinare cu altele, mai sanatoase.
Dieta presupune includerea unor grupuri din cele 12 alimente-minune, pentru a elimina grasimea abdominala:
-migdale, nuci si alte fructe cu coaja tare
-fasole uscata;
-spanacul si toate legumele verzi
-fasolea verde, broccoli, varza si salata;
-lactatele degresate, laptele, iaurtul, branza de vaci;
-ovazul integral, fara fructe uscate, fara arome, nedecorticat;
-ouale fierte tari;
-untul de arahide, natural si fara zahar
-carnea de curcan slaba;
-pestele gras: somonul si uleiul de masline;
-painea integrala;
-zmeura si fructele de padure
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Getty Images.