Anticorpii sunt de fapt, proteine, de aceea este necesar sa ne hranim corespunzator, cu alimente care sa sustina functia anticorpilor.
Un anticorp este o componenta proteica a sistemului imunitar care circula in sange, recunoaste substante straine precum bacteriile si virusurile si le neutralizeaza.
De asemenea, dupa expunerea la o substanta straina, numita antigen, anticorpii continua sa circule in sange, oferind protectie impotriva expunerilor viitoare la acel antigen.
Un anticorp este reprezentat de o imunoglobulina, adica o proteina gamaglobulinica gasita in plasma, in lichidul extracelular si in secretiile organismului.
Anticorpii sunt produsi de globulele albe din sange specializate, numite limfocite B (sau celule B). Structura anticorpului consta din doua lanturi usoare si doua lanturi grele, iar in varful anticorpului este o regiune hipervariabila, care permite anticorpului sa formeze diferite tipuri de anticorpi, special creati pentru a raspunde fiecarui antigen care ataca organismul, potrivit www.genome.gov si www.britannica.com.
Imunitate de fier. Ce mancam pentru cresterea imunitatii
Chefirul
O sursa foarte buna de calciu si probiotice. Aceasta bautura fermentata este o excelenta sursa de calciu si de bacterii probiotice. Sustine sanatatea intestinala. Are un continut ridicat de vitamine (complexul de vitamine B, caroten, vitaminele E, D si K), minerale (potasiu, fosfor, magneziu, zinc, iod, fluor, calciu) si proteine usor digerabile. Are proprietati antibiotice si antifungice.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.