Cum sa nu te ingrasi atunci cand lucrezi de acasa – trucuri la indemana oricui

1
De Cristina Tudor
21 aug. 2020

Statul in casa a devenit o moda in acest an, iar kilogramele in plus reprezinta una dintre principalele consecinte ale carantinarii.

Pentru multi romani, greutatea a devenit o adevarata preocupare, dupa incheierea starii de urgenta.

Exista zeci de mii de articole despre cum sa slabesti sau sa te mentii in greutatea optima, insa, din pacate, printre informatiile bune, se strecoara si multe mituri.

Spre exemplu, cu siguranta ai citit undeva sau ai auzit pe cineva care spune ca pentru a da burta jos trebuie sa faci abdomene. Acest concept este fals, intrucat reducerea nivelului de grasime corporala nu se poate face targetat, ci doar per ansamblu. Cu alte cuvinte, nu poti sa slabesti unde vrei tu, actionand o anumita grupa de muschi sau folosind nu stiu ce creme, dar poti scapa de kilogramele in plus atata vreme cat consumi mai putine calorii decat are nevoie corpul tau si eviti anumite obiceiuri nesanatoase.

Asadar, sa intri pe articole pentru a citi despre slabit este ca si cum ai intra intr-o casa pariuri, in sensul ca nu stii la ce sa te astepti. Pentru a te ajuta in acest demers, ti-am selectat cateva idei sustinute de studii medicale, cu care nu poti da gres:

Evita mancarurile procesate.

Gustul si costul de productie reprezinta principalele aspecte pe care un producator le are in vedere atunci cand realizeaza un anumit produs alimentar procesat. Se urmareste conceperea unei formule care sa asigure un gust cat se poate de bun, chiar daca asta inseamna adaugarea unor chimicale care nu ne fac bine si lipsirea produsului final de vitamine. In al doilea rand, pentru reducerea costului de productie, se recurge deseori la substante ieftine si la materie prima modificata genetic si intens pesticizata. Asa ca, indiferent de orientarea ta culinara, incearca sa gatesti mai mult si sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete.

Renunta pe cat posibil la zahar si limiteaza cantitatea de sare.

Consumul ridicat de zahar este asociat cu cele mai raspandire boli din lume, cum ar fi bolile de inima, diabetul zaharat de tip 2 si cu cancerul.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Instagram/@samiclarke