Acestea au un continut caloric crescut, fiind foarte bogate in grasimi nesaturate, minerale (fier, zinc, calciu, potasiu, magneziu, seleniu), vitamine (vitaminele B si E) si proteine. Ele pot fi consumate ca atare sau sunt folosite la fabricarea uleiului. Desi calorice, sunt foarte sanatoase, intrucat reprezinta hrana preferata a creierului.
Intr-adevar, este important sa le consumam corect, pentru eficienta maxima.
De la nuca de cocos consumam, mai degraba, uleiul de cocos, inlocuindu-l pe cel de floarea soarelui. Cea mai buna varianta este o lingurita in salate, desi este rezistent la temperaturi mari.
Fructele oleaginoase prin continutul bogat de oligo-elemente (minerale) stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de aparare a organismului.
Cuprul este elementul esential in producerea unor substante numite interleukine, care combat infectiile virale si bacteriene.
Scad nivelul colesterolului in sange si in special a fractiunii LDL-colesterol datorita grasimilor nesaturate si in special a acidului linoleic (omega 6). Acesta este un acid gras esential, precursor al prostaglandinelor, substante ce asigura buna fluiditate a sangelui, elasticitatea peretilor vasculari si mentinerea tensiunii arteriale.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.