Medicii si psihologii sunt de parere ca o alimentatie dezorganizata si o stare depresiva ne fac mai vulnerabili in fata bolilor.
“Alimentatia monotona, bogata in grasimi si glucide concentrate, asociata unei alimentatii sarace in proteine, fibre, vitamine si minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o productie scazuta de produsi imunomodulatori, cat si o scadere a formarii de celule implicate in raspunsul imun”, detaliaza Stefan Ionut, consultant in nutritie.
Evitati orice tip de conserve, insa bazati-va pe citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate in vitamina C), peste, piersici (vitamina A), carne (fier). “Un consum zilnic echilibrat de carne, oua, cereale, legume si fructe aduce cantitatile necesare si suficiente in producerea raspunsului imunitar”, adauga Stefan Ionut.
De ce scade imunitatea
Oamenii stresati si depresivi racesc mai usor
“Starea afectiva conteaza foarte mult in raport cu imunitatea. Trairile din spectrul depresiv sau al agresivitatii sunt expresia unui sistem imunitar scazut”, explica conf. dr. Matei Georgescu, psihanalist.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Getty Images.