Este recunoscuta pentru aparitiile sale modeste, dar pline de eleganta, iar obiceiurile regale sunt indelung comentate peste tot in lume. Poate te intrebi cum arata dieta de regina si ce alege Regina Elisabeta a II-a sa manance in fiecare zi.
De la meniurile traditionale de Sarbatori, pana la obiceiurile culinare zilnice, preferintele membrilor Casei Regale si ale Reginei Elisabeta a II-a suscita un interes mereu crescand. Ce mananca Regina Elisabeta a II-a in fiecare zi? Ei, bine, in ciuda statutului atat de important pe care il are, Regina are obiceiuri culinare cat se poate de… britanice.
Cum arata dieta de regina? Ce mananca Regina Elisabeta a II-a in fiecare zi?
Ceai
Regina nu ar mai fi la fel de britanica daca nu ar consuma in fiecare dimineata o ceasca de ceai Earl Grey sau Darjeeling, cu putin lapte, dar fara zahar. Ceaiul este insotit de o farfurie de biscuit si este servit inainte de micul dejun.
Cereale
La fel ca orice alt om obisnuit, Regina Elisabeta a II-a consuma la micul dejun un castron de cereale. Marca sa favorita este una obisnuita, pe care o consuma orice britanic. Iar aceste cereale ii sunt servite intr-un castronel de plastic, nu unul foarte elegant, asa cum probabil ti-ai imaginat.
Cum arata meniul zilnic al lui Taylor Swift
Oua jumari
Uneori, Reginei ii place sa inlocuiasca obisnuitele cereale cu o farfurie aburinda de oua jumari, de preferat oua maronii, deoarece Regina crede ca sunt mai aromate decat cele albe. In anumite ocazii, Elisabeta a II-a cere ca ouale sa fie servite alaturi de somon afumat si gratinate cu trufe proaspete. Dar asta se intampla numai la ocazii speciale.
Capsune
Elisabeta a II-a nu a devenit cel mai longeviv monarh de pe tronul Marii Britanii consumand fast food. De fapt, ea este o adepta a mancatului sanatos si ii place sa consume fructe cultivate in gradina proprie de la Castelul Balmoral, acolo unde isi petrece vacantele de vara. Aici se gasesc culturi impresionante de zmeura si capsune, dar si o plantatie de 70 de acri de mar.
6 reguli pentru o alimentatie sanatoasa respectate de Gisele Bundchen
Morcovi
Atunci cand se afla la Balmoral sau la Sandringham, Elisabeta a II-a solicita uneori o gustare inainte de pranz, formata din morcovi. Dar gustarea nu este pentru ea, ci pentru caii ei, si trebuie preparata intr-un fel anume. Morcovii trebuie curatati de coaja, capetele taiate si apoi feliati pe lungime in jumatate, astfel incat sa se obtina lungimi egale.
Biscuiti
Regina nu serveste niciodata ceaiul fara biscuiti, fie simpli, fie cu fructe. Acest lucru se intampla la ceaiul de la orele 17:00, insa, potrivit fostului bucatar-sef al Casei Regale, Darren McGrady, se pare ca Reginei nu-i plac si nici nu consuma acesti biscuit. In schimb, la finalul ceaiului, ia un biscuit si-l faramiteaza pe jos pentru cainii ei. Acestora se pare ca le plac biscutii.
Sandvisuri
Regina Elisabeta a II-a solicita intotdeauna la ceai doua sandvisuri. Printre ingredientele cele mai folosite se numara: porumbul, somonul afumat, oul cu maioneza, sunca cu mustar sau tonul.
Kimchi – preparatul coreean care stimuleaza imunitatea si metabolismul
“Monedele” cu dulceata
La ceai, Elisabeta a II-a cere uneori un desert preferat din copilarie – mici sandvisuri cu dulceata de zmeura, taiate in forme rotunde, de marimea unei monede de un penny.
Peste
Atunci cand cineaza singura, Maiestatii Sale ii place sa manance preparate simple si usoare, cum ar fi o portie de peste la gratar cu legume. Pestele sau preferat este limba de mare, alaturi de spanac sau dovlecei.
Trebuie sa recunoastem ca multe dintre noi avem preferinte mult mai “regale” decat Regina insasi, nu-i asa?
Foto: Shutterstock.com