Poate ca te gandesti ca nu consumi atat de multa faina. Cu toate acestea, adevarul este ca ea poate trece cu usurinta neobservata. Gandeste-te numai la covrigei, snacksuri, paste, pizza si diversi biscuiti pe care ii rontai in fiecare saptamana. Cantitatile se aduna fara sa iti dai seama!
O dieta foarte bogata in faina din grau te poate face sa te simti mai lenta si mai lipsita de energie. In plus, in timp, poate duce si la o crestere semnificativa in greutate. De aceea, daca vrei sa faci un experiment si sa gasesti o alternativa superioara, faina de migdale poate fi solutia perfecta pentru tine!
Aceasta este cea mai buna dieta pentru tine daca te confrunti cu sindromul colonului iritabil
Ce beneficii iti aduce faina de migdale?
Spre deosebire de alte tipuri de faina, cea de migdale este incredibil de bogata in nutrienti esentiali. Aceasta contine o cantitate semnificativa de vitamina E, ceea ce inseamna ca iti aduce un aport impotant de antioxidanti, care au efect anti-aging.
In plus, faina din migdale contine si mult magneziu, element esential in buna functionare a organismului, in special in cazul femeilor. Magneziul te poate ajuta sa ai cicluri menstruale mai blande si mai echilibrate, lipsite de dureri si schimbari bruste de stare.
De asemenea, spre deosebire de faina standard, care contine o cantitate mare de carbohidrati, cea de migdale este, mai degraba, bogata in fibre si grasimi sanatoase. Acest lucru inseamna ca faina de migdale are un index glicemic bun, oferindu-ti energie treptat.
Cum se prepara?
Chiar daca poate suna complicat, este foarte simplu sa prepari faina de migdale. Tot ce trebuie sa faci este sa pui migdalele intregi intr-un blender puternic si sa pulsezi pana cand obtii o consistenta fina. Poti folosi migdale crude sau chiar prajite, cu coaja sau fara, in functie de preferinte.
De asemenea, daca nu vrei sa prepari singura faina de migdale, o poti cumpara din orice magazin, din sectiunea de fainuri fara gluten sau de la raionul cu produse pentru gatit si copt.
3 idei de retete cu faina din migdale
1. Fursecuri si biscuiti
Cel mai simplu mod in care poti folosi aceasta faina este in retete variate de biscuiti sau fursecuri dulci. Poti combina faina de migdale cu banana, curmale, fulgi de ovaz, bucatele de ciocolata sau fructe, pentru a obtine gustari crocante si delicioase!
2. Banana bread si chec
Faina din migdale o poate inlocui cu succes pe cea alba, partial sau total, si in retete de aluaturi dulci, precum banana bread sau alte checuri simple sau cu fructe. De asemenea, poti combina aceasta faina cu ovaz sau alte fainuri, precum cea de orez, de cocos sau de naut.
Toast cu avocado si oua gatite in pesto verde: Mic dejun rapid, satios si sanatos
3. Blat pentru tarta sau pizza
Ai pofta de un quiche, de o tarta cu fructe sau sarata, de o pizza cu blat crocant si delicios? Le poti prepara pe toate cu succes, inlocuind faina de grau cu versatila faina obtinuta din migdale. Nu incerca doar sa inlocuiesti ingredientul intr-o reteta standard, ci cauta o reteta specifica, care sa includa faina dorita. Aceasta are o consistenta diferita, asa ca va fi necesar sa ajustezi cantitatile.
Foto: Instagram/A Baking Journey