Ficatul gras nu apare de la grasimi, ci de la aceste ingrediente periculoase

1
De Cristina Tudor
27 sept. 2020

Ficatul gras apare cand organismul este bombardat de excese alimentare, dar nu grasimile sunt principalul vinovat, cum s-ar putea crede.

Guru-ul alimentatiei sanatoase, profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, a detaliat in multe dintre interventiile domniei sale.

”S-au facut cercetari in Statele Unite in care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit in fiecare zi 18 oua, iar dupa o jumatate de an nu au avut nicio problema. Ficatul gras si colesterolul alimentar nu au nicio legatura cu boala cardiovasculara si cu boala cerebovasculara. Problema sunt carbohidratii care in ficat se transforma in trigliceride si fac ficatul gras”, a mentionat Mencinicopschi.

Majoritatea medicilor recomanda sa nu se consume alimente grase, cu grasimi de origine animala, pentru ne vom imbolnavi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare, dar este o tema falsa, pentru ca ceea ce ne imbolnaveste sunt zaharurile, carbohidratii rafinati, si nu grasimile de origine animala saturate, atentioneaza profesorul.

Nu grasimile devasteaza ficatul, incarcandu-l, ci zaharul.

“Majoritatea medicilor spun: “Nu mancati alimente grase cu grasimi de origine animala pentru ca acestea contin acizi grasi saturati si va veti imbolnavi de boli cardiovasculare sau cerebrovasculare”.

Este fals! Este o teorie care nu a fost niciodata verificata si inceputa de prin anii 1950. Cercetarile moderne au aratat ca, din contra, ceea ce te imbolnaveste sunt zaharurile, carbohidratii rafinati si nu grasimile de origine animala saturate, cum este grasimea din lapte – untul – , cum sunt branzeturile, slanina, grasimile din carnea grasa de pasare, porc, vita. Toate acestea s-au dovedit a fi chiar cardio-protectoare si cu un efect impotriva aparitiei bolilor cu degenerescenta, cum sunt Alzheimer sau Parkinson”, a explicat specialistul Ghe. Mencinicopschi.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.