Pentru a preveni astfel de neplaceri, este foarte important sa consumati alimente bogate in fier.
Stafide. Sunt o importanta sursa de fier si pot fi usor incluse in cerealele dv., terciurile sau iaurtul pe care il consumati. Daca sunteti diabetic, nu ar trebui sa consumati multe stafide, intrucat va vor creste nivelul glucozei.
Rosii uscate la soare. Rosiile contin mult fier, dar si vitamina C, care ajuta la o mai buna absorbtie a fierului in organism.
Le puteti adauga la humus, in omleta sau salata si sa le savurati gustul bun si beneficiile pentru sanatate.
Curmale japoneze. Abunda in fier si vitamina C, au o capacitate extraordinara de a creste nivelul hemoglobinei.
Caise deshidratate. De asemenea, bogate in fier si vitamina C, dar si in fibre, va scapa si de constipatie. Le puteti manca pur si simplu sau le puteti adauga in iaurturi sau cereale.
Dudele. Dintre toate fructele de padure, dudele sunt cele mai bogate in fier, contin si proteine, care cresc nivelul hemoglobinei.
Curmalele. Ne ajuta sa ne stapanim poftele alimentare, dar sunt foarte bogate in zahar, asa ca diabeticii trebuie sa le consume cu mare grija si doar cu avizul medicului.
Rodiile. Va vor creste nivelul de hemoglobina multumita cantitatii generoase de vitamina C pe care o detin, iar fierul va fi optim absorbit.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.