In plus, aceste fructe dulci sunt recomandate in boli de nutritie cum ar fi obezitatea, in artrite, litiaze biliare, afectiuni renale ori colite de fermentatie. In toate aceste cazuri este indicat sa se consume zilnic circa un kilogram de cirese proaspete pe toata perioada sezonului.
Ciresele, extrem de bogate in vitamine si minerale. Reduc tesutul adipos din jurul taliei cu 54%
Consumul zilnic de cirese intareste, echilibreaza si remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, iar cercetatorii de la Universitatea Michigan au observat ca persoanele care au tinut o cura pe baza de cirese au reusit sa reduca tesutul adipos din jurul taliei cu 54%. Ciresele normalizeaza tranzitul intestinal, previn imbatranirea, favorizeaza transpiratia si amelioreaza starile febrile.
Intrucat contin pana la 90% apa si numai 57 de calorii per 100 de grame, ciresele sunt ideale in curele de slabire. Nutritionistii le recomanda fie in cure de cate o zi pe saptamana (se pot consuma pana la trei kilograme pe zi), fie zilnic (cantitatea se va stabili in functie de celelalte alimente consumate in ziua respectiva).
De la aceste fructe minunate nu e buna doar pulpa, ci si coditele. Acestea contin saruri de potasiu, saponine, flavonoide, tanin, uleiuri volatile. De aceea, ceaiul este antiinflamator si diuretic, indepartand excesul de lichide din organism. Preparatul se recomanda in caz de infectii urinare (cistite, pielite) si litiaza urinara, dar si pentru combaterea obezitatii. Infuzia se prepara fierband o lingurita cu cozi de cirese in 300 ml apa timp de trei minute. Se beau doua-trei cani cu ceai pe zi neindulcite.
Te apara de boli de inima si de atacuri cerebrale
O mana cu cirese mancata in fiecare zi, in timpul sezonului, are un puternic efect antiinflamator. Cercetatorii de la Universitatea California au dovedit ca, daca se consuma zilnic, timp de 28 de zile, cate 500 g cirese, nivelul inflamatiilor din organism scade cu aproximativ 25%.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Shutterstock.com.