Mai ales ca trebuie sa fim atenti la ce combinatii alimentare facem. Garnitura perfecta este o salata, clar. In loc sa te balonezi combinand proteinele cu carbohidratii, adica friptura cu cartofii, te poti bucura de ele separat, ambele insotite de o portie generoasa de salata verde!
Salata verde merge cu orice fel de mancare, ba chiar este indicata! O poti savura inclusiv la micul dejun, alaturi de o omleta sau de un sendvis. Este gustoasa, simpla si plina de beneficii!
Metabolismul se restarteaza primavara, dupa o perioada in care alimentatia a fost mult mai consistenta si mai calorica, asadar este mai mult decat recomandat sa mancam salata verde zilnic in aceasta perioada. De ce este ea atat de benefica?
Frunzele verzi ale salatei curata organismul. Salata (Lactuca sativa) este o planta legumicola anuala sau bienala, din familia Asteraceelor.
Provine din Egipt, unde a fost cultivata pentru prima data in urma cu peste 3.000 de ani. A fost preluata de greci si de romani si raspandita apoi in toata Europa. Salata verde se cultiva la noi in tara de peste o mie de ani. Exista aproximativ sase soiuri de salata verde.
Frunzele de salata verde sunt o sursa excelenta de substante nutritive, continand vitaminele A, C, B1, B2, K, E si minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor si molibden.
Salata verde se consuma, ca atare, in sandvisuri sau sub forma de salata in amestec cu alte legume sau verdeturi. Prin fierbere, vitaminele sunt distruse aproape complet, asa ca alegeti-o mereu cruda!
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Getty Images.