O buna protectie solara cu agenti puternici de blocare a UVA si UVB va poate impiedica sa va ardeti, sa minimizeze dezvoltarea ridurilor si a altor semne de imbatranire si poate reduce riscul de cancer de piele, conform U.S. Food and Drug Administration (FDA).
Din pacate, mai mult de cinci milioane de cazuri noi de cancer de piele nonmelanomic (carcinom bazocelular si carcinom cu celule scuamoase) sunt diagnosticate in Statele Unite in fiecare an, potrivit Skin Cancer Foundation.
Recomandari privind crema de protectie solara
Academia Americana de Dermatologie (AAD) recomanda protectie solara cu spectru larg si rezistenta la apa, cu un SPF de 30 sau mai mare si evitarea expunerii prelungite la soare, in intervalul 11 a.m. – 17. p.m.
Dermatologul Sandy Skotnick, directorul fondator al Bay Dermatology Center din Toronto si profesor asistent la Universitatea din Toronto, recomanda alegerea unei creme de protectie solara minerala cu zinc si titan pentru utilizarea de zi cu zi. Cremele de protectie solara minerale, cunoscute si sub denumirea de creme de protectie solara fizice, protejeaza pielea de razele solare si tind sa fie mai putin iritante si mai hidratante decat cremele solare chimice, care functioneaza prin absorbtia razelor si transformarea lor in caldura in organism, potrivit Piedmont Healthcare.
Cea mai tragica consecinta a renuntarii utilizarii protectiei solare este cancerul de piele, dar acesta nu este singurul motiv pentru care crema de protectie solara este indispnsabila. Potrivit Clinicii Cleveland, arsurile solare afecteaza celulele pielii si vasele de sange si pot face ca pielea sa arate mai batrana, mai ridata si mai deshidratata. Citeste continuarea pe csid.ro
Foto: freepik.com