Tocmai de aceea, specialistii ne avertizeaza asupra tratarii corespunzatoare a simptomelor inca de la aparitia acestora si evitarea unor greseli comune care pot agrava si prelungi o simpla raceala si gripa.
Raceala si gripa. Antibioticele nu trateaza orice raceala!
“In cazul in care aveti o infectie bacteriana, aceasta se va trata in majoritatea cazurilor cu ajutorul antibioticelor. Totusi, infectiile pot fi provocate si de fungi sau virusuri, care nu raspund la acest tip de tratament. Astfel, administrarea acestora atunci cand nu e cazul, duce la dezvoltarea unei rezistente la viitoarele infectii. Mai mult decat atat, pentru ca antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile care au produs infectia si cele benefice organismului, orice astfel de tratament va produce un dezechilibru al florei intestinale, bucale si vaginale si scaderea rezistentei organismului“, explica dr. Tania Bejan, imunolog.
Atunci cand suntem raciti ne putem confrunta cu un apetit mai scazut si chiar refuzul de a consuma lichide, insa acestea pot determina lipsuri in organism si chiar prelungi raceala. Leacul traditional al supei de pui nu este doar o invatatura a bunicilor, ci chiar ajuta la ameliorarea simptomelor si imbunatatirea rezistentei organismului. Mentinerea unui nivel optim de hidratare grabeste eliminarea toxinelor din organism si totodata fluidizeaza eliminarea infectiei de la nivelul sinusurilor si sistemului respirator.
“Desi initial isi fac efectul cu rapiditate, utilizarea excesiva a spray-urilor nazale va avea o actiune opusa asupra sinusurilor. Administrarea acestora pe o perioada mai lunga de 3-4 zile va cauza inflamarea si iritarea membranelor nazale, inrautatind astfel respiratia. In cazul in care infectiile la nivelul sinusurilor va impiedica sa respirati, puteti incerca spalaturile nazale cu un amestec natural de apa si sare de mare “, recomanda specialistul.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Getty Images.