Un studiu arata ca migdalele scad cu 32% riscul de boli cardiovasculare. Si se mai adauga o multime de alte beneficii!
Conform unui studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition, migdalele reprezinta gustarea ideala. Si, in plus, contribuie si la imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular.
Studiu: migdalele scad cu 32% riscul de boli cardiovasculare
Participantii la studiu au fost barbati si femei cu varste intre 30 si 70 de ani, toti prezentand un risc ridicat pentru dezvoltarea de afectiuni cardiovasculare. Dupa 2 saptamani in care au consumat gustari obisnuite, participantii au fost impartiti in 2 grupuri. Unul a consumat migdale neprocesate, iar celalalt a continuat sa consume timp de 4 saptamani acelasi tip de gustari ca la inceput. Ambele tipuri de gustari reprezentau 20% din totalul zilnic de aport caloric.
Care sunt beneficiile nucilor pentru sanatate
La finalul celor 6 saptamani, cercetatorii au masurat indicatorii metabolici de sanatate cardiaca din ambele grupuri.
Migdalele scad cu 32% riscul de boli cardiovasculare: rezultate
Cei din grupul care a consumat migdale aveau o imbunatatire a functiei endoteliale, care este un indicator al aparitiei, progresiei si manifestarii aterosclerozei. Ateroscleroza se caracterizeaza prin acumularea de grasimi si colesterol pe peretii arterelor si poate conduce la grave probleme de sanatate daca ramane netratata.
Tot la voluntarii din grupul care a consumat migdale s-a observat o scadere a colesterolul rau (LDL). Cel mai probabil, acest lucru s-a intamplat ca urmare a inlocuirii grasimilor saturate din gustarile obisnuite cu grasimi nesaturate, fibre si fitosteroli, care sunt prezenti in migdale. Per ansamblu, riscul de boli cardiovasculare a scazut cu 32% in randul celor care au consumat migdale.
Cum se consuma fructele oleaginoase pentru eficienta maxima
Este important sa introducem gustarile sanatoase in regimul alimentar zilnic. Pentru persoanele care prezinta risc de aparitie a bolilor cardiovasculare, includerea migdalelor in alimentatia zilnica poate avea un impact pozitiv major asupra sanatatii inimii. Migdalele scad cu 32% riscul de boli cardiovasculare si trebuie sa le incluzi in alimentatia zilnica.
Desi acest studiu a avut ca subiect exclusiv migdalele crude, includerea in dieta zilnica a proteinelor sanatoase poate contribui la cresterea aportului de vitamine si minerale.
Foto: Unsplash.com