Cei de la BrightSide au alcatuit o lista cu cele 8 beneficii ale consumului regulat de curmale.
Citeste mai jos si poate te vei convinge sa le incluzi si tu in regimul tau alimentar, ca gustare sanatoasa sau pentru a imbunatati gustul salatelor de vara.
Curmalele sunt pline de nutrienti si pot constitui un inlocuitor perfect pentru gustarea dintre mese
Iar daca luam in calcul si cele 8 beneficii ale consumului regulat de curmale asupra sanatatii, avem toate motivele sa includem acest fruct in meniul nostru zilnic.
Efectele devastatoare ale dietelor extreme ā Experienta traumatizanta a lui Sophie Turner
Imbunatatesc sanatatea sistemului osos
Curmalele contin minerale importante pentru sanatatea sistemului osos, asa cum sunt fosforul, potasiul, calciul, magneziul si boronul. Aceste minerale se regasesc preponderant in fructele uscate si contribuie la intarirea sistemului osos. Reprezinta un aliat important in lupta impotriva osteoporozei.
Sustin sanatatea sistemului digestiv
Curmalele au un continut ridicat de fibre, iar sistemul digestiv are nevoie de fibre pentru a functiona corespunzator. Un aport suficient de fibre previne constipatia. Un studiu publicat in British Journal of Nutrition a indicat faptul ca persoanele care consuma curmale in mod regulat au o functionalitate mai buna a sistemului digestiv fata de persoanele care nu consuma curmale.
Contribuie la reducerea stresului si a starii de depresie
Curmalele contin vitamina B6, care ajuta organismul in procesul de producere a serotoninei si a norepinefrinei, esentiale pentru mentinerea sanatatii creierului. Serotonina actioneaza ca un regulator al starii de spirit, iar norepinefrina ajuta la eliminarea stresului. Cu cat este mai mare aportul de vitamina B6, cu cat mai bine te vei simti la nivel mental.
Sportul te face mai fericita decat banii
Imbunatatesc nivelul energetic al organismului
Datorita continutului bogat de antioxidanti, fibre, potasiu, magneziu si vitamine, curmalele reprezinta o gustare perfecta. Ele asigura un aport de energie de lunga durata, datorita continutului de fructoza si glucoza.Ā
Pot contribui la prevenirea afectiunilor cardiace
Un studiu a evidentiat faptul ca nivelul trigliceridelor se reduce in urma consumului regulat de curmale, la fel si nivelul stresului oxidativ. Ambele sunt factori de risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare. In plus, datorita continutului ridicat de potasiu, curmalele contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a riscului de atac de cord si a altor afectiuni cardiace.
Contribuie la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon
Curmalele au un rol de protectie impotriva formarii si raspandirii bacteriilor daunatoare in sistemul digestiv.
Usureaza simptomele alergiilor de sezon
Un studiu efectuat in S.U.A a indicat faptul ca produsele antialergene pe baza de curmale contribuie la reducerea unora dintre markerii inflamatorii ai persoanelor care sufera de alergii sezoniere.
10 trucuri care te ajuta sa mananci mai putin
Contribuie la reducererea greutatii corporale
Datorita continutului important de fibre si antioxidanti, cum ar fi antocianine, fenoli si carotenoizi, curmalele ajuta la detoxifierea organismului, la accelerarea metabolismului, sprijinind astfel procesul de pierdere in greutate.
Foto: Instagram/@sierrafurtado