Probioticele sunt cele mai la indemana instrumente pentru promovarea sanatatii intestinale. Dar acestea nu sunt singurele lucruri de care ai nevoie! O dieta echilibrata, care sa includa fructe si legume este absolut necesara pentru o sanatate intestinala optima. In acelasi sens, exista o vitamina pe care este aproape imposibil sa o obtii exclusiv din dieta: vitamina D. Iar legatura dintre aceasta si sanatatea intestinala este una extrem de stransa, conform studiilor.
Remedii naturale pentru sindromul ovarelor polichistice
Modul in care vitamina D sustine sanatatea intestinala
Cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar este localizata chiar in intestin. Studiile indica faptul ca vitamina D ocupa un rol deosebit de important in apararea imuna si, mai mult decat atat, ajuta la optimizarea sanatatii intestinale generale. Potrivit celor spuse de Adrian F. Gombart, profesor de biochimie la Institutul Linus Pauling al Universității de Stat din Oregon „exista diferite gene reglementate de receptorul vitaminei D care pot afecta integritatea barierei intestinale si apararea imuna din intestin”.
In continuare, studiile indica faptul ca aportul de vitamina D, respectiv sanatatea intestinala merg mana in mana: fara un aport optim de vitamina D, microbiomul tau nu este pe atat de sanatos pe cat ar trebui sa fie. Iar fara un intestin sanatos, vitamina D nu este absorbita la fel de bine in organism.
Tu cum stai cu vitamina D?
Poate ca nu stii intocmai cum stai cu aportul de vitamina D. Potrivit statisticilor realizate de cercetatorii americani, un procentaj de aproximativ 29%, respectiv 41% dintre adultii americani sufera de deficienta, respectiv insuficienta de vitamina D.
Cum poti suplimenta acest deficit? Cum te poti bucura de o sanatate intestinala optima, respectiv o buna absortie a vitaminei D? Cu ajutorul unui supliment de vitamina D.
Obiceiuri ale vedetelor care sunt orice, mai putin sanatoase. Ai grija sa nu cazi in aceste capcane!
Nu toate suplimentele actioneaza la fel
Poate ca te gandesti ca vei rezolva totul cu o scurta vizita la farmacie, vei cauta vitamina D si vei lua primul produs disponibil la raft. Cu toate acestea, trebuie sa fii atenta la cateva aspecte importante: nu toate suplimentele cu vitamina D actioneaza in aceeasi maniera. Iata ce trebuie sa stii:
Expertii recomanda o doza zilnica de cel putin 5.000 UI – aceasta este cantitatea de care ar avea nevoie un adult pentru a atinge nivelul optim de vitamina D
Opteaza pentru Vitamina D3 – cea mai biodisponibila forma ( biodisponibilitatea presupune raportul dintre cantitatea de substanta activa si modul in care aceasta este absorbita de organismul uman)
In loc de concluzii
Daca iti doresti sa iti sustii sanatatea intestinului (si a intregului organism) este necesar sa iti asiguri un nivel optim de vitamina D. Daca ai nelamuriri sau intrebari suplimentare, adreseaza-te cu incredere medicului tau si fa-ti analizele necesare.
Foto: depositphotos.com