Nu ar trebui sa lipseasca din meniurile noastre zilnice, fiindca este foarte prietenoasa cu stomacul. Nu are contraindicatii si se gaseste in toate anotimpurile.
Morcovul, caci despre el este vorba, este fenomenal vara, sustinand sanatatea pielii, expusa razelor soarelui.
Leguma miraculoasa pentru sanatate In afectiunile dermatologice, morcovul este un real protector al pielii, cu efecte de vindecare in rani, plagi, ulceratii, iritatii, arsuri, eczeme, furuncule, ulcere varicoase, crapaturi de calcaie si maini, pecingine, acnee, bube dulci, escare, degeraturi, prurit, pete tegumentare, intepaturi de insecte.
Specialistii spun ca morcovii previn cancerul, au efect anti-imbatranire si ajuta pielea sa fie mai frumoasa, prin continutul ridicat de carotenoizi (ce dau culoarea portocalie), in principal betacaroten, care este transformat de organism in vitamina A, numita vitamina frumusetii.
Sunt recomandati, de asemenea, in curele pentru slabit, penru ca au un numar mic de calorii (100 de grame de morcov contin aproximativ 41 calori) si sunt buni pentru sanatatea ochilor. De asemenea, morcovii ajuta in vindecarea mai multor boli la care nici nu te-ai fi gandit.
Morcovii contin vitaminele B1, B2, B6, C, K, PP, fier, calciu, magneziu, acid folic, fosfor, potasiu si reprezinta un aliment esential pentru copii, bolnavi, femei gravide si batrani.
Morcovul este, totodata, o sursa foarte buna de antioxidanti naturali, prevenind formarea celulelor canceroase.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Unsplash.com.