Consumate in cantitati cat mai mari, dar macinate, acestea va asigura un surplus de vitamine de care corpul uman are nevoie.
Bogatia substantelor active – vitamine (mai ales beta-caroten, B-uri, minerale, aminoacizi – inclusiv aminoacizi grasi esentiali si carbohidrati) – se recomanda in combaterea multor afectiuni, de la demineralizari, afectiuni endocrine, neuromusculare, cardiace, digestive, obezitate, convalescenta pana la rahitism si anemii severe.
Ajuta la scaderea colesterolului
Produsele din ovaz si taratele de ovaz trebuie incluse intr-o alimentatie echilibrata, deoarece s-au dovedit invingatoare in lupta cu colesterolul. Dupa un regim cu tarate de zece zile, nivelul colesterolului scade cu 13%.
Pansament pentru stomac
Datorita proprietatilor sale, acestea actioneaza ca un pansament pentru stomacul bolnav. Se recomanda amestecul a doua lingurite cu tarate macinate cu miere si consumarea lor pe stomacul gol. Praful de tarate se poate combina cu orice lichid: ceai, suc, ciorba, dar temperatura acestuia nu trebuie sa depaseasca 40 grade, pentru a proteja vitaminele.
Recomandat in diete, dar si in mentinerea siluetei
Cu ajutorul taratelor se poate face si o eficienta cura de slabire, si cu cat cantitatea consumata este mai mare, cu atat scaderea in greutate va fi mai rapida, cu rezultate vizibile in aproximativ doua saptamani. Trebuie retinut ca numai doua lingurite cu praf de tarate nu au eficienta intr-o dieta, totul depinde de cantitatea pe care o consumam
Taie pofta de mancare
Taratele sunt satioase, astfel incat cei care urmeaza aceasta dieta mananca mai putin, fara sa aiba probleme de sanatate.
Combate constipatia
Puneti in fiecare dimineata doua linguri cu tarate intr-o cana si opariti-le cu ceai. Amestecati bine continutul, pentru a-l omogeniza si, cand se mai raceste, beti-l pe stomacul gol, inghititura cu inghititura. Dupa o pauza de circa zece minute puteti servi micul dejun.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Instagram/@veganlovinglife