5 probleme de sanatate ale organului reproductiv despre care trebuie sa discutam in 2020

1
De Cristina Tudor
4 nov. 2020

Probleme de sanatate ale femeilor: de la accesul la contraceptie pana la durerea severa a menstruatiei, discutarea problemelor reproductive relevante este esentiala pentru sanatatea si bunastarea noastra intima.

Pe masura ce educatia, constientizarea, cercetarea progreseaza, este de asemenea important sa fim la curent cu cele mai recente noutati.

Probleme de sanatate despre care orice femeie ar trebui sa stie!

Va intrebati ce este nou in lumea subiectelor privind sanatatea reproducerii in 2020? Iata cinci lucruri pe care trebuie sa le stiti:

Controlul nasterii a devenit mai disponibil pe scara larga

De ani de zile, medicii si parlamentarii au promovat politici care ajuta la prevenirea sarcinilor neintentionate. Una dintre cele mai bune metode de prevenire a sarcinii – contraceptia – a devenit si mai disponibila atat la nivel national, cat si international. Prin activitatea organizatiilor precum Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie (UNFPA), oamenii din intreaga lume au acces la asistenta pentru planificarea familiala.

Dincolo de accesul la contraceptie, femeile trebuie, de asemenea, sa fie educate despre controlul nasterilor si despre optiunile lor de utilizare. Ginecologii obstetricieni si alti experti in sanatate reproductiva doresc sa se asigure ca si femeile sunt supuse unor screening-uri adecvate, deoarece „pilula de contraceptie” sau prezervativul, nu previn bolile cu transmitere sexuala (BTS) si alte afectiuni legate de sanatatea reproducerii.

Ratele infectiilor cu HPV au crescut

Virusul papiloma uman (HPV) este atat de obisnuit incat „aproape toti barbatii si femeile cu activitate intima au virusul la un moment dat in viata lor”, potrivit Centrelor pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC). Desi nu exista nici un remediu pentru acest virus, doar cateva tulpini ale acestuia sunt daunatoare din cele peste 40 de tipuri de HPV. Pentru cei infectati cu HPV, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre tipul pe care il aveti si daca acest lucru va prezinta un risc crescut de cancer de col uterin sau de veruci genitale.

Desigur, avand in vedere prevalenta crescuta a acestui virus, este si mai vital sa folosesti o protectie adecvata. Din nou, oricine este activ intim trebuie, de asemenea, sa fie examinat in mod regulat pentru boli cu transmitere intima.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.