Cum? Oamenii trebuie sa se odihneasca, sa doarma suficient, sa citeasca si sa comunice.
Presedintele Societatii de Neurologie din Romania, Dafin Muresanu, a declarat ca preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase.
“Preventia imbatranirii creierului e posibila la persoane sanatoase. Nu exista un remediu unic care sa ne ofere garantia ca vom imbatrani cu creierul mai tarziu. Complexitatea vietii fiecaruia trebuie ajustata, trebuie sa ne alocam timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de sapte ore pe noapte, sa avem o viata emotional-cognitiva echilibrata, fara exces de emotii. Sa nu plonjam complet intr-o activitate care nu presupune interactiune umana, daca pe parcursul zilei avem numai activitate pe email, la calculator, fara dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezinta un potential pericol. Apoi, alimentatia e fundamentala, trebuie sa mancam la timp si echilibrat, e nevoie de alimentatia sanatoasa”, a spus Muresanu.
Intretinerea creierului
Potrivit acestuia, este nevoie, de asemenea, de o activitate cognitiv activa, “lucrul cu cuvantul, mai mult decat cu imaginea”.
“Sa nu ne abandonam in fata televizorului, sa mai citim o carte, sa avem interactiuni care sa ne aduca la un nivel de deconectare foarte buna. Interactiunea, comunicarea interumana, nu solitudinea, este foarte importanta”, a spus Muresanu.
Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.
Foto: Getty Images.