Un sistem imunitar sanatos si puternic este cheia pentru a invinge multitudinea de boli care iti pune viata in pericol. Dupa lupta cu boala, sistemul tau imunitar are nevoie de ajutor pentru a se fortifica. Aceste remedii atipice este posibil sa fie exact ceea ce ai nevoie. De fapt, este foarte posibil sa le folosesti deja, fara sa stii ca ele au un efect benefic asupra sistemului imunitar.
Cele mai eficiente pozitii de yoga care intaresc sistemul imunitar
Potrivit oamenilor de stiinta de la Harvard Medical School, cea mai buna metoda pentru a avea un sistemul imunitar la cote ridicate este mentinerea unui stil de viata sanatos. Altfel spus, dormi suficient, iubeste sportul, mananca sanatos si alege alimentele care contin nutrientii esentiali. De asemenea, evita fumatul si consumul de alcool. Dar, exista si alte metode care iti cresc imunitatea.
Iata cele 7 remedii atipice pentru intarirea sistemului imunitar:
Gandirea pozitiva
Prea mult positivism poate sa insemne ignorarea problemelor reale, iar prea mult negativism poate conduce la aparitia stresului, anxietatii si depresiei. Daca esti predispusa sa fii negativista, cercetatorii recomanda sa incerci sa profiti de puterea gandirii pozitive. Intr-adevar, o atitudine pozitiva contribuie la reducerea stresului, ceea ce face bine sistemului imunitar. Sa fii pozitiva nu inseamna sa ignori lucrurile care necesita atentia ta. Inseamna schimbarea felului in care reactionezi in situatii cu potential negativ.
Mergi mai des la masaj
Masajele nu iti aduc doar relaxare, ele sunt benefice si pentru sistemul imunitar. Masajul contribuie la cresterea numarului de celule albe din sange, celule care lupta impotriva bolilor. In plus, contribuie la reducerea nivelului cortizolului, hormonul care ne arata nivelul de stres din organism.
Izvor de sanatate pentru piele si sistemul imunitar – Nu evita acest ingredient minune
Consuma cat mai mult usturoi
Este adevarat ca mirosul se va simti de la o posta, dar usturoiul este un stimulent excelent al sistemului imunitar. Daca vrei sa-l incerci, dar nu vrei sa simta toata lumea din jurul tau, poti sa incerci capsulele de usturoi. Acestea nu au miros.
Mananca ciuperci adaptogene
Ciupercile din soiurile maitake, shiitake, reishi pot contribui la mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Le poti consuma cu putin ulei de masline, condimentele tale preferate sau le poti sota.
Foloseste uleiuri esentiale
Uleiurile esentiale nu sunt utile numai in aromaterapie, ele pot fi folosite si in alimentatie. Mai mult, ele sunt renumite pentru rolul important in stimularea activitatii sistemului imunitar. Poti folosi uleiurile esentiale si pentru masaje, iar uleiurile esentiale de cuisoare, rozmarin, lamaie, eucalipt si scortisoara sunt printre cele mai bune. Ele pot contribui la reducerea numarului de bacterii care se deplaseaza pe calea aerului, reducand riscul aparitiei afectiunile cu transmitere anaeroba.
Pastreaza curatenia
Un mediu curat diminueaza sansele de expunere la actiunea bacteriilor, ciupercilor sau alergenilor care iti pot slabi sistemul imunitar. Asa ca, nu omite sa faci curat in casa ta, ori de cate ori timpul iti permite. Aminsteste-ti sa te speli des pe maine, iar in felul acesta vei evita raspandirea microbilor.
Aceste lucruri pe care le faci zi de zi te imbatranesc prematur
Mediteaza, odihneste-te, relaxeaza-te!
Daca pana acum nu ai acordat o sansa meditatiei, a venit timpul sa o faci. Meditatia te poate ajuta sa ai un sistem imunitar puternic iar, daca este combinata cu o vacanta relaxanta, stresul nu va avea loc in lumea ta.
Aceste remedii nu te costa nimic si pot fi incluse in rutina ta zilnica. Incearca-le si afla care dintre ele ti se potriveste.
Foto: Shutterstock.com