Mango lassi este o bautura traditionala indiana, un mix de mango, iaurt si putin zahar, totul fiind bine amestecat pana obtii o bautura cremoasa si revigoranta. Este perfecta atunci cand ai nevoie de ceva dulce si racoritor, fie ca te afli pe terasa cu prietenii sau pe canapea, la un film. Mai mult decat atat, vara reprezinta sezonul in care gasesti mango zemos, dulce si aromat. Este momentul sa descoperi cum se prepara aceasta bautura delicioasa!
View this post on Instagram
Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 mango copti
- 2 cesti de iaurt natural
- 2-3 linguri de zahar (in functie de gustul tau)
- Jumatate de lingurita de cardamom
- Cuburi de gheata
- Menta sau fistic pentru decor (optional)
Pasul 1: Pregatirea fructelor
Primul pas este sa cureti mango. Asigura-te ca folosesti mango cat mai copti si dulci pentru a putea obtine cea mai buna aroma. In continuare, trebuie sa tai fructul de mango in bucati mici si sa le pui deoparte.
Pasul 2: Amestecarea ingredientelor
Intr-un blender, adauga bucatile de mango, iaurtul, zaharul si cardamomul. Cardamomul reprezinta un ingredient esential, deoarece acesta ofera o aroma aparte, specifica bucatariei indiene. In cazul in care nu il ai la indeamana, poti incerca sa prepari mango lassi si in lipsa acestuia. Vei obtine, in continuare, o bautura fresh, cu o aroma mai “obisnuita”.
In continuare, amesteca toate ingredientele la viteza mare pana cand compozitia devine una cremoasa si omogena. Aici poti adauga si cuburi de gheata, pentru un efect extra de racorire.
Pasul 3: Servirea
Toarna bautura de mango lassi in pahare frumoase si decoreaza cu putina menta sau fistic. Si gata, esti pregatita sa te bucuri de o bautura racoritoare, dulce si absolut delicioasa! O poti consuma ca atare, atunci cand iti doresti sa te racoresti sau la masa, alaturi de preparate indiene delicioase. Secretul acestei bauturi este ca ajuta atunci cand consumi preparate picante, pentru ca te racoreste si diminueaza senzatia de iute.
Iti place ginul tonic? 3 retete de desert in care il poti include
Bine de stiut
Daca esti, asemenea mie, intoleranta la lactoza, te poti bucura de o bautura delicioasa si folosind iaurturi de soia si lapte vegetal (pentru un gust cat mai autentic, este recomandat sa incerci laptele de ovaz sau de migdale). In continuare, poti pastra bautura in frigider cel mult o zi de la preparare.
Foto: depositphotos.com