Top 5 alimente pe care sa le consumi pentru a reduce inflamatia din organism in mod natural

1
De Cristina Tudor
7 apr. 2024

In ultimii ani, dovezi tot mai numeroase au aratat ca inflamatia cronica sta la baza multor afectiuni pe care expertii le numesc „bolile civilizatiei” – adica cele legate de stilul de viata, cum ar fi bolile de inima si cancerul.

Este acum evident ca un factor specific si semnificativ probabil amplifica sau amelioreaza acea inflamatie: dieta unei persoane. Asta inseamna ca alimentele pe care le consumi pot agrava inflamatia daca nu esti atent sau o pot reduce daca decizi sa urmezi o dieta antiinflamatoare.

Rolul inflamatiei

Inflamatia este vitala, chiar salvatoare de viata, atunci cand apare in raspuns la o trauma sau la o infectie. Se manifesta cu durere, roseata, umflare si caldura, semnificand ca organismul isi mobilizeaza apararea pentru a restabili echilibrul.

Cu toate acestea, o dieta plina de alimente extrem de procesate – in special cele bazate pe zahar, carbohidrati rafinati si uleiuri de seminte ieftine si instabile, cum ar fi uleiul de soia – este un motiv important pentru care multi oameni din lumea dezvoltata traiesc acum intr-o stare cronica de inflamatie generalizata. Zaharul, de exemplu, stimuleaza agentii inflamatori in tesutul adipos numiti adipokine, iar faina de grau creste microorganismele inflamatorii in tractul gastro-intestinal.

Cum sa alegi alimente antiinflamatoare

Evitarea alimentelor procesate este doar o parte a solutiei. Pentru a-ti reduce si mai mult riscul de boala, este recomandata o dieta care… Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: depositphotos.com