Este acum evident ca un factor specific si semnificativ probabil amplifica sau amelioreaza acea inflamatie: dieta unei persoane. Asta inseamna ca alimentele pe care le consumi pot agrava inflamatia daca nu esti atent sau o pot reduce daca decizi sa urmezi o dieta antiinflamatoare.
Rolul inflamatiei
Inflamatia este vitala, chiar salvatoare de viata, atunci cand apare in raspuns la o trauma sau la o infectie. Se manifesta cu durere, roseata, umflare si caldura, semnificand ca organismul isi mobilizeaza apararea pentru a restabili echilibrul.
Cu toate acestea, o dieta plina de alimente extrem de procesate – in special cele bazate pe zahar, carbohidrati rafinati si uleiuri de seminte ieftine si instabile, cum ar fi uleiul de soia – este un motiv important pentru care multi oameni din lumea dezvoltata traiesc acum intr-o stare cronica de inflamatie generalizata. Zaharul, de exemplu, stimuleaza agentii inflamatori in tesutul adipos numiti adipokine, iar faina de grau creste microorganismele inflamatorii in tractul gastro-intestinal.
Cum sa alegi alimente antiinflamatoare
Evitarea alimentelor procesate este doar o parte a solutiei. Pentru a-ti reduce si mai mult riscul de boala, este recomandata o dieta care… Citeste continuarea pe csid.ro
Foto: depositphotos.com