Iata care sunt cele mai bune uleiuri esentiale in cazul alergiilor:
1. Uleiul esential de vetrice
Uleiul esential de vetrice este de ajutor in tratarea eczemelor, arsurilor pielii si alergiei la polen. Uleiul se foloseste extern si este bine sa-l utilizezi la recomandarea unui medic, deoarece poate avea efecte asupra glandelor endocrine. De asemenea, acest ulei este contraindicat in anumite tipuri de cancer.
Cum faci fata alergiilor de primavara – Sfatul specialistilor
Denumirea stiintifica a plantei este Tanacetum vulgare. Pentru obtinerea uleiului se folosesc frunzele plantei. Inflorescentele si partile florale cu frunze si ramuri contin pana la 0,6% ulei volatil format din tanacetona sau β-tuiona, cineol, 1-camfen, borneol, camfor. Acestea sunt substante amare cu structura lactonica, eteri enolici, flavonoizi derivati ai luteolinei, gumirezine, tanoizi, acid malic, tartric, acid tanacetumolic, vitamina B1.
Efect antistres si stimularea imunitatii: beneficiile nenumarate ale musetelului
2. Uleiul esential de musetel
Uleiul esential de musetel este benefic in cazul alergiilor cutanate. Acesta poate fi amestecat cu un ulei vegetal si aplicat pe zona iritata. Si acest ulei trebuie sa fie folosit cu atentie, de preferat dupa ce consulti un fitoterapeut. Ideal este sa mergi la medicul alergolog, sa iti prescrie un tratament adecvat alergiei tale. Sau sa iti faci un test de alergie inainte de a aplica acest ulei.
Beneficiile reale ale aromoterapiei. Uleiurile esentiale chiar ajuta?
3. Uleiul de tarhon
Uleiul esential de tarahon este utilizat cu succes in cazul astmului alergic. Este bun si pentru febra fanului sau urticarie. De regula, acesta este mai bine tolerat decat celelalte doua uleiuri descrise mai sus. Daca vrei sa profiti de beneficiile uleiului de tarhon pune, doua picaturi pe o batista si inspira. De asemenea, uleiul de tarhon poate fi amestecat cu un alt ulei vegetal si apoi aplicat pe piele. Consulta un terapeut pentru a afla dozajul necesar.
Caile de administrare ale uleiurilor esentiale si dozajul lor nu sunt standarad. Cel mai bine este sa gasesti un aromaterapeut si sa ii ceri sfatul. De regula, uleiurile esentiale nu sunt indicate femeilor insarcinate, celor care alapteaza, copiilor sub 3 ani sau persoanelor astmatice sau epileptice.
Chiar daca uleiurile esentiale sunt de ajutor, in cazul unor alergii severe trebuie sa mergi la medicul alergolog. Acesta este in masura sa stabileasca un diagnostic de certitudine cu ajutorul testelor si sa iti prescrie un tratament adecvat.
Foto: Shutterstock.com