Daca urmezi aceste reguli, vei constata ca blugii nu te mai strang sau ca, si mai bine, intri din nou in rochia cumparata acum cativa ani.
Lasa mereu ceva in farfurie
Multe dintre noi am auzit in copilarie expresia: „Mananca tot din farfurie“. Si daca totul suna bine atunci, pentru ca organismul era in crestere, la maturitate sfatul nu e recomandat. Ar fi bine sa iti educi subconstientul ca nu e bine sa iti termini mancarea din fata.
Mananca, pe cat posibil, cu mana nedominanta (cu stanga, spre exemplu, daca esti dreptace)
Un studiu publicat peste Ocean a aratat ca participantii care au folosit mana nedominanta au mancat cu 30% mai putin decat cei care au mancat ca de obicei. Cand folosesti mana nedominanta, vei fi obligata sa acorzi mai multa atentie miscarilor pe care le faci. Si brusc, procesul de mancare devine o provocare, iar creierul are timp sa-ti semnaleze ca esti satula inainte sa devorezi toate feliile de pizza.
Fa-ti mesele mai interesante
Toata lumea anumite preferinte in ceea ce priveste mesele. O problema obisnuita este ca ne-am plictisit de unele preparate din frigider sau din dieta zilnica si ajungem sa nu le mai mancam. N-ar fi deloc rau, daca n-ai alege sa le inlocuiesti cu dulciuri sau junk food. Asa ca incearca sa-ti pastrezi interesul pentru mesele tale prin gatirea unor preparate diferite, cu arome interesante. Daca faci asta, este posibil sa nu iti mai doresti desertul.
7 metode simple prin care poti scapa de stres in cateva minute
Incerca sa nu te mai stresezi
Stresul si greutatea sunt in stransa legatura. Cu cat consumi mai multa energie pentru a te ingriji de pierderea in greutate, cu atat vei manca mai mult – este un cerc vicios! Somonul, curcanul si cartofii dulci sunt alimente care reduc nivelul de stres, deoarece ele stimuleaza productia de serotonina si sunt bogate in Omega-3.
Stabileste-ti obiective clare
Vrei sa slabesti pentru ca speri sa intri in rochia cumparata cu gandul la cel mai apropiat eveniment din familie? Noteaza acest obiectiv pe un bilet, fixeaza-l pe frigider si asigura-te ca il vezi in fiecare zi. Daca aceasta ambitie este importanta pentru tine, nu te vei abate de la dieta.
Fa schimbari mici, dar constante
O schimbare mica aduce o diferenta mare. Chiar si simplul fapt ca elimini margarina poate avea efecte uriase. Problema cu inlocuitorii de unt este legata de faptul ca ei sunt comercializati ca fiind sanatosi, dar in realitate sunt plini de grasimi trans. Acestea se vor „agata“ de arterele tale si iti vor altera sanatatea.
Efectele somnului insuficient: pierderi de memorie, libidou scazut si leziuni cerebrale
Alimenteaza-ti creierul si corpul dormind
Usor de zis, greu de facut, vei spune. Dar somnul este esential daca vrei sa scapi de kilogramele nedorite. Cel putin sapte ore de somn pe noapte sunt sanatoase, deci trebuie sa te asiguri ca ai parte de ele. Lipsa somnului provoaca cresterea nivelului „hormonului foamei“ si vei fi mai infometata decat de obicei.
Accepta ca esti supraponderala
Un studiu recent a constatat ca este nevoie, in medie, de aproximativ cinci ani pentru ca oamenii sa admita ca sunt grasi. Daca toata lumea din jurul tau se ingrasa, aproape ca nu vei simti ca ai luat si tu proportii. Asa ca fa-ti un obicei din a-ti verifica frecvent greutatea.
Fa din miscare parte a rutinei zilnice
Renunta la masina. Plimbarea poate sa scada nivelul zaharului din sange, chiar daca mananci aceleasi alimente in fiecare zi. Deci, cativa pasi in plus in fiecare zi iti pot reduce foarte mult sansele de a te imbolnavi. La urma urmei, fiintele umane sunt facute sa se plimbe macar cu o viteza de 4 km/h. Plus ca te vei simti mai fericita.
Tu faci 30 de minute de miscare in fiecare zi?
Evita sa mirosi mancarea care iti place
Acest lucru pare destul de evident, dar un studiu realizat la Cincinnati a aratat ca mirosul unui preparat despre care stii ca e delicios poate creste nivelul de insulina cu 20% – chiar daca tocmai ai mancat. Si, dupa doar 20 de minute, vei simti ca iti este foame din nou!
Foto: Instagram/Rianne Meijer