Tudor Ciuhodaru, despre pericolul neasteptat al acestui aliment: „Vreau ca acest produs sa nu ajunga niciodata in farfuriile romanilor!”

1
De Cristina Tudor
18 apr. 2021

Tudor Ciuhodaru, renumit medic roman, atrage atentia asupra unui aliment toxic, foarte periculos pentru organism si mediu.

Desi acesta este modificat genetic, importul a fost aprobat de Comisia Europeana.

Regulamentul care prevede autorizarea si distribuirea produselor alimentare mentioneaza ca acestea nu trebuie sa puna in pericol sanatatea oamenilor. In ciuda acestui fapt, medicul atentioneaza ca un produs modificat genetic a primit aprobarea, desi este foarte toxic.

Astfel, medicul Tudor Ciuhodaru, in speranta de a proteja cat mai multi romani, a detaliat produsul si, de asemenea, motivele pentru care acesta trebuie sa fie evitat.

Tudor Ciuhodaru, despre alimentul pe care trebuie sa il eviti cu orice pret

„Vreau ca acest produs sa nu ajunga niciodata in farfuriile romanilor. Siguranta alimentara trebuie sa devina o urgenta la nivel european.

Din pacate Comisia Europeana continua sa autorizeze importul de produse alimentare modificate genetic cu risc crescut pentru viata oamenilor si mediu. Noul porumb MZIR098 (SYN-ØØØ98-3) autorizat de Comisie este un pericol pentru sanatatea tuturor. Acest porumb fost modificat genetic pentru a conferi toleranta la erbicidele complementare care contin glufosinat si pentru a produce doua proteine insecticide (toxinele „Bt” sau „Cry”): eCry3.1Ab si mCry3A).

Sunt 3 motive clare:

1. Glufosinatul este clasificat drept toxic pentru reproducere si este interzis din 2018 in UE.

2. Sunt multiple efecte secundare dupa expunerea la toxinele Bt care pot afecta sistemul imunitar si pot amplifica caracterul alergen al altor proteine cu care intra in contact.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.