Untul Ghee, secretul savuros si sanatos al indiencelor

1
De Ingrid David
20 mai 2019

Untul ghee este apreciat de mii de ani pentru calitatile sale si este folosit in gastronomie de cei care vor sa manance sanatos. Insa are si o multime de proprietati terapeutice, fiind utilizat pentru ameliorarea unor afectiuni.

Acest tip de unt Ghee este originar din India antica si este apreciat de cei care investesc in starea lor de sanatate. Rolul sau antiinflamator si puterea de a ameliora anxietatea sau de a vindeca anumite rani l-au facut sa fie si astazi apreciat.

India – linistea care aduce liniste

Untul nu este utilizat doar pentru gustul sau incredibil, ci si pentru ca se regaseste printre cele mai mai sanatoase forme de grasime, benefice organismului uman. Untul Ghee face minuni si asupra pielii. Daca iti mai spun si ca este unul dintre cele mai recomandate alimente din grupa lipidelor, te-am convins sa-l consumi?

Iata care sunt beneficiile unutului Ghee:

Contine grasimi sanatoase

Asa cum am spus, este o sursa buna de grasimi sanatoase. Grasimile sale saturate fac acest preparat destul de usor de digerat. In plus, este mult mai sanatos decat untul sarat. Daca ai probleme legate de colesterol, ei, bine, atunci acest unt nu-ti va fi contraindicat.

Cum sa-ti prepari un mic dejun plin de antioxidanti – o combinatie inedita

Creste imunitatea organismului

Numeroase studii arata ca poate stimula imunitatea, dar si capacitatea de memorare, procesele cognitive, in general. De asemenea, este bogat in vitaminele A, D, E si K care ajuta la cresterea imunitatii si a starii de bine, in general.

Te ajuta sa slabesti

Da, ai citit corect! Este un produs care contribuie la pierderea kilogramelor in plus sau la mentinerea siluetei.

Alimentele grase, dar sanatoase pe care sa le incluzi in mancarurile tale

Mentine sanatatea inimii

Fiind bogat in acizi grasi Omega-3, acesta are un rol important pentru mentinerea sanatatii inimii. In plus, controleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

Bun pentru vedere, dar si in tratamentul arsurilor

Se pare ca acest preparat deosebit are efecte benefice si asupra vederii. Explicatia fiind aceea ca este bogat in vitamina A. De aceea, un consum frecvent poate duce la imbunatatirea calitatii vederii. Ideal este sa il consumi amestecat cu miere.

De exemplu, indienii folosesc acest unt in cazul in care se confrunta cu o iritatie in zona oculara, iar efectul este garantat, spun ei. Nu in ultimul rand, acesta este utilizat pentru tratamentul arsurilor, umflaturilor sau la reducerea inflamatiei pielii.

Secretele asiaticelor pentru o piele perfecta, ca de portelan

Ce alte avantaje mai are untul Ghee:

Untul indian Ghee poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit in prepararea deserturilor in loc de unt sau margarina. Ele devin mult mai pufoase si nu se lipesc de tava. Mai mult, intrucat nu este necesara pastrarea sa la un loc rece, el poate fi luat cu usurinta in calatorii, pastrandu-l, pur si simplu, intr-un recipient inchis la culoare si inchis etans.

Untul Ghee poate sa fie folosit de persoanele care au intoleranta la lactoza. Si, mai mult, pentru ca are un punct de fumegare de 250 de grade Celsius, untul Ghee este ideal pentru prajire. Plus ca, prin clarificare, la prajire nu rezulta substante nesanatoase.

De asemenea, grasimea din ghee este digerata si absorbita in proportie de 95%, aspect ce il face foarte util copiilor si batranilor.

Foto: Instagram – @poojamor