Virusul contagios pe care toti l-am avut cel putin o data in viata – Cum il transmitem fara sa ne dam seama?

1
De Cristina Tudor
19 dec. 2020

Virusul contagios de care toti suntem purtatori este herpesul.

Herpesul rezulta din infectia cu virusul herpes simplex (HSV). Aceasta determina formarea de rani sau vezicule in sau in jurul gurii sau organelor genitale, precum si alte simptome.

Exista doua tipuri de HSV:

HSV-1 cauzeaza herpes oral, care afecteaza de obicei gura si pielea din jur.
HSV-2 cauzeaza herpes genital, care este de obicei transmis prin contactul intim
Daca o persoana are o infectie cu HSV, o va avea pentru tot restul vietii, desi unii oameni nu dezvolta niciodata simptome. Daca apar simptome, acestea reflecta tipul HSV.

Nu exista nici un remediu pentru herpes, dar tratamentul poate ajuta la gestionarea simptomelor si la reducerea probabilitatii reaparitiei acestora.

HSV este un virus comun. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 67% dintre oameni, la nivel global, au o infectie cu HSV-1, iar 11% au o infectie cu HSV-2.

Majoritatea populatiei globului este infectata cu herpes. Sunt procente intre 80 si 90%, depinde de continentul pe care s-au facut masuratorile. ”Deci, practic, aproape fiecare dintre noi avem acest virus pentru ca o data ce am capatat aceasta infectie cu herpes simplex ea nu are tratament”, a declarat dermatologul Manuela Ravescu.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.