Angelina Jolie, in lacrimi pe scena Festivalului de film de la Venetia. Filmul despre Maria Callas este cel mai dificil rol din cariera actritei

1
De Cristiana Astefanoaiei
31 aug. 2024

Dupa o pauza de trei ani, Angelina Jolie joaca intr-un nou film, intepretand-o pe cantareata de opera Maria Callas, rol despre care a spus ca este „cel mai greu din toata cariera”.

Premiera productiei „Maria” a avut loc la Festivalul de film de la Venetia, pe 29 august 2024. Angelina Jolie a fost rapitoare pe covorul rosu si extrem de emotionata pe scena, cand a primit aplauze timp de 8 minute. Filmul, regizat de celebrul cineast Pablo Larraín, promite sa fie un tribut adus uneia dintre cele mai mari voci ale secolului XX, soprana Maria Callas.

Angelina Jolie a plans la Festivalul de film de la Venetia

„Am simtit ca acesta este cel mai mare omagiu pe care i-l pot aduce unei femei care a influentat atat de multe vieti. Impartasesc vulnerabilitatea ei mai mult decat orice. M-am simtit atat de privilegiata sa simt ca am ajuns sa cunosc aceasta femeie si sa fiu in pielea ei o clipa. Imi pasa foarte mult de ea (..) ”, marturiseste angelina Jolie.

@vanessatresjolie Risposta a @vanessatresjolie si è commossa 🥲 Brava ! 10 minutes of standing ovation 👏🏻 #AngelinaJolie #MariaCallas #Venezia #Venice #Maria #cry #tears #standingovation ♬ suono originale – ANGELINA JOLIE ALIKE

Pentru a se pregati pentru rol, Jolie a petrecut luni intregi studiind nu doar muzica si viata Mariei Callas, ci si tehnici de canto si detalii despre modul in care Callas se exprima pe scena. In acest sens, a colaborat cu experti in opera si muzica clasica.

Este cel mai dificil rol pe care l-am acceptat vreodata. Maria Callas a fost o forta a naturii, o femeie extraordinara care a sfidat conventiile si a trait cu o pasiune neobosita. Sa incerc sa transmit intensitatea si vulnerabilitatea ei a fost o provocare imensa”, a marturisit Angelina Jolie, pe scena festivalului.

Tinuta Angelinei Jolie a atras toate privirile pe covorul rosu

La Festivalul de Film de la Venetia, Angelina Jolie a impresionat nu doar prin discursul emotionant, ci si prin alegerea unei tinute rafinate si elegante, de la designerul Tamara Ralph. Actrita a optat pentru un look clasic, sofisticat si plin de gratie, reflectand spiritul Mariei Callas.

Angelina a purtat o rochie lunga, intr-o culoare nude, cu un design minimalist si o croiala fluida. Intreaga tinuta a fost completata de accesorii aurii: o brosa pe haina din blana care ii imbraca bratele, cercei simpli cu diamante, bratara si inel simple, dar de efect.

Make-up-ul artistei a fost, de asemenea, simplu si in stilul cu care ne-a obisnuit. Ochii au fost pusi in evidenta cu farduri negre si ciocolatii, iar buzele au avut culoarea unghiilor, un rosu intens.

Pe covorul rosu, Angelina Jolie a intalnit un fan care sufera de o boala rara, scleroza laterala amiotrofica, ce il impiedica sa se deplaseze. S-a oprit in dreptul lui si au purtat o discutie, impresionand intreaga audienta cu gestul sau.

@entertainmenttonight Angelina Jolie at the Venice International Film Festival ❤️ #angelinajolie #venice #venicefilmfestival ♬ original sound – Entertainment Tonight

Filmul despre Maria Callas este unul dintre cele mai asteptate proiecte cinematografice ale anului, promitand sa aduca in prim-plan complexitatea unei artiste care a fascinat si a provocat lumea operei.

Regizorul Pablo Larraín este cunoscut pentru filmele biografice dedicate femeilor care au marcat istoria, precum „Jackie” (despre prima doamna Jacqueline Kennedy ) si „Spencer” (Printesa Diana). Filmul „Maria”, cu Angelina Jolie, in rolul principal, este produs de Netflix, iar data de lansare pe platforma de streaming si in cinematografe urmeaza sa fie anuntata in curand.

Foto: depositphotos.com