Olivia Munn, diagnosticata cu cancer la san. Actrita de 43 de ani a suferit o dubla mastectomie

1
De Georgiana Dorobantu
14 mart. 2024

Olivia Munn a anuntat miercuri, 13 martie, ca a fost diagnosticata cu cancer la san in aprilie 2023 si a suferit o operatie de dubla mastectomie la scurt timp dupa ce a aflat diagnosticul.

Vedeta din „Newsroom”, in varsta de 43 de ani, a explicat ca ea si sora ei, Sara Potts, au fost testate negativ pentru gena BRCA, cunoscuta pentru faptul ca predispune la aparitia cancerului de san.

De asemenea, vedeta a facut si o mamografie care nu a aratat nicio suspiciune de cancer, insa medicul sau a decis sa-i calculeze scorul de risc pentru cancer atfel incat sa se asigure ca nu exista niciun risc.

Olivia Munn a vorbit sincer despre caderea parului dupa nastere: „Mi-au cazut smocuri intregi”

„Acest lucru mi-a salvat viata”, a scris Munn intr-o postare pe Instagram, adaugand ca scorul sau de risc a fost de 37%.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de o l i v i a (@oliviamunn)

 

Medicul sau a indemnat-o sa faca un RMN, apoi o ecografie si in cele din urma o biopsie care a confirmat ca actrita sufera de cancer luminal de tip B la ambii sani, care este o forma „de cancer agresiv, cu raspnadire rapida”.

Munn a fost supusa unei operatii de dubla mastectomie 30 de zile mai tarziu, iar in ultimele zece luni a suferit in total patru operatii, potrivit pagesix.com.

Olivia Munn simte presiunea de a reveni in forma dupa sarcina: „Corpul meu nu mai arata la fel, dar il iubesc”

„Am trecut de la a ma simti bine intr-o zi la a ma trezi pe un pat de spital, dupa o operatie de zece ore, in ziua urmatoare”, a scris vedeta in postarea de pe Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de o l i v i a (@oliviamunn)

Olivia Munn a suferit patru operatii in zece luni

„Sunt norocoasa. Am descoperit cu suficient timp inainte incat am avut optiuni”, a adaugat ea.

Actrita din „X-Men: Apocalypse” a multumit familiei, prietenilor si partenerului sau, actorul John Mulaney, pentru suportul pe care i l-au oferit in lupta cu cancerul mamar.

Femeile sunt expuse zilnic la aproape o mie de substante chimice asociate cu cancerul la san, arata un nou studiu

„Ii sunt atat de recunoscatoare lui John pentru noptile pe care le-a petrecut cautand ce inseamna fiecare operatie si medicament, ce efecte secundare au si cum as putea sa ma recuperez. Pentru ca a fost acolo inainte de fiecare operatie si pentru ca a fost acolo cand m-am trezit, asezand intotdeauna fotografii inramate cu baietelul nostru, Malcom, astfel incat sa fie primul lucru pe care il vedeam cand deschideam ochii”, a scris Olivia.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de o l i v i a (@oliviamunn)

Ea si-a incheiat mesajul multumindu-le medicilor sai, echipei medicale de la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles si Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica. Actrita a spus despre medicul sau ginecolog, Dr. Thaïs Aliabadi, ca este „ingerul sau pazitor”.

Olivia Munn si John Mulaney au o relatie de trei ani, dupa ce el s-a despartit de fosta sotie, Anna Marie Tendler.

Cei doi si-au facut pentru prima data aparitia impreuna pe covorul rosu in luna ianuarie, iar recent au participat la petrecerea Vanity Fair din cadrul Galei Premiilor Oscar 2024.

Foto: depositphotos.com