Raspunsul transant oferit de printul Harry cand a fost intrebat de ce nu renunta la titlurile regale

1
De Cristiana Astefanoaiei
10 sept. 2024

Printul Harry a avut un raspuns destul de taios atunci cand a fost intrebat de ce el si Meghan Markle continua sa-si foloseasca titlurile regale, desi s-au retras din functii inca din 2020.

Atat expertii regali, cat si fanii s-au intrebat de ce familia regala nu le-a retras titlurile „la cel mai inalt nivel”, iar printul Harry a oferit raspunsul.

In cadrul interviului cu jurnalistul Anderson Cooper prin care si-a promovat biografia Spare („Rezerva”) anul trecut, printul a explicat de ce el si sotia sa continua sa foloseasca titlurile de duce si ducesa de Sussex.

Ducele a fost intrebat de ce el si Meghan au ales sa nu renunte la titlurile lor

Raspunsul a fost scurt si transant: „Si ce diferenta ar face asta?”

In cadrul aceluiasi interviu Anderson Cooper l-a mai intrebat: „Una dintre criticile pe care le-ati primit este ca bine, bine, doriti sa va mutati in California, doriti sa va retrageti din rolul institutional. De ce sa fiti atat de publici?”

De fiecare data cand am incercat sa o fac in privat au existat informari si scurgeri de informatii si plantarea de povesti impotriva mea si a sotiei mele. Stiti, mottoul familiei este „niciodata sa nu te plangi, niciodata sa nu explici”. Dar este doar un motto. Si nu prea tine”, a declarat printul Harry in cadrul interviului citat.

Desi Harry ramane al cincilea in linia de succesiune la tronul regal, cei doi copii ai sai fiind al saselea si al saptelea in linia de succesiune, Harry nu mai este numit Alteta Sa Regala, dar el si Meghan Markle au ramas duci de Sussex.

Harry a renuntat, de asemenea, la titlurile sale militare dupa ce s-a retras din serviciul regal in 2020, ramanand pana astazi in conflict cu familia regala, in special cu tatal si fratele sau.

Cand se vor impaca Harry si Meghan cu familia regala britanica

Pe 15 septembrie 2024, printul Harry implineste 40 de ani

Printul Harry are multe de sarbatorit, desi aniversarea sa de duminica are loc sub in umbra unui eveniment trist, avand in vedere ca pe 8 septembrie s-au implinit 2 ani de cand bunica sa iubita, Regina Elisabeta a II-a, a murit.

Surse media spun ca printul Harry ar urma sa mosteneasca aproape R190 milioane (8 milioane de lire sterline). Este vorba despre un fond fiduciar infiintat de strabunica sa in 1994.

Regina mama, care avea 94 de ani la acea vreme, a distribuit banii intre rudele sale mai tinere, cu o prima plata care urma sa fie facuta la implinirea varstei de 21 de ani si o a doua la implinirea varstei de 40 de ani.

Printul Harry si Meghan Markle vor lansa doua noi emisiuni pe Netflix

Cu toate ca Harry si sotia sa Meghan Markle au renuntat la calitatea de membri seniori ai familiei regale in 2020, acest lucru nu afecteaza mostenirea pe care ar urma sa o primeasca in scurt timp.

Foto: Netflix